Ögonblicken som samlar tillvaron

 

Härom dagen plockade jag ihop en helt underbar spretig höstbukett hos Floramor & Krukatös. Och med en mugg varm äppelmust i handen fick jag äntligen en liten pratstund med min barndomsvän annacate och gulliga Natalie. På vägen hem kände jag mig uppfylld och tänkte på hur små saker i vardagen ofta är de som gör skillnaden. Som livet i en höstbukett. Det brända och det gröna. Ett ord, ett fat, ett ögonblick.

För titta här vad min fina moster har gjort till mig. Ett keramikfat med ett mönster som är ett utsnitt från Zizustadt. Ett sådant fat har hon gjort till mig, min pappa och hans kusin eftersom vi tre förenas kring kartans historia. Den sortens omtanke som inte går att mäta. Bara så oerhört fint att det finns människor som gör så ❤

Och om du ännu inte har lyssnat på filosofen Martin Hägglunds sommarprat är det mitt bästa tips för helgen:

”Jag vet att det är i ögonblicken som allting kan vara och allting kan gå förlorat. Allt som betyder någonting bär på en absolut ömtålighet”.

2 reaktioner till “Ögonblicken som samlar tillvaron

 1. Så glad jag är över att du tyckte om fatet.
  Hoppas att du använder det.
  Det går utmärkt att diska!!!

  Det är så härligt att se och känna glädje i det lilla,
  (guldkornen) i tillvaron…Du är så bra på det och det ger mig inspiration.
  För egen del tycker jag att Coronatiden givit mig anledning att se dem mer tydligt.

  Kram Kerstin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s