Jag vet inte om jag tror på den här platsen längre

Igår tog jag och mamma en långsam promenad i trädgårdsföreningen. Hur har jag kunnat missa att gå dit tidigare i år? frågade vi oss båda. Så oerhört vackert, precis allt. Det fick mig att längta efter min framtida trädgård.

Vi pratade om sommaren, våren, tiden som råder och vad den gör med oss

mammas längtan efter alla barnbarn, min längtan efter något annat.

När vi satt på en bänk med varsin glass frågade mamma hur det är att vara singel i coronatider. Ensamt är svaret. Fast egentligen bara som en förlängning på den sortens ensamhet jag alltid känner. Som att segla lite avsides aparte, i en egen värld utanför normen, där allt hänger på mig.

Men imorgon packar jag och min lillebror med oss alla barn och åker till en stuga på en ö. En födelsedagspresent från honom till oss, så himla fint att vara två vuxna som styr upp allt tillsammans.

Adrian är för övrig en av de finaste människor jag vet och när jag är med honom vet jag precis vad jag söker i en framtida person. Med honom är det alltid högt i tak, avskalade samtal, mycket skratt och även gråt, musik och kreativitet, okomplicerat, jämlikt, ödmjukt och tryggt och han är helt grym på kommunikation i både ord och text.

Just nu har jag kapat tidsperspektivet för att få ihop tillvaron. Vill mest springa och skriva mig igenom sommaren. Vända blicken inåt och hitta energin i mig själv. Dricka vin med de allra närmaste och hålla mina barn nära.

Och jag har funderat så mycket på vad jag vill med den här platsen. Jag har älskat att dela med mig av tankar och bilder. Men någonstans tog det stopp, känns inte som om jag har något att skapa mitt innehåll kring. Och något forcerat är ingenting vi vill ha, eller hur?

Jag vet inte om jag tror på den här platsen längre – inte för mig.

Kanske någonting någongång. Den får ligga kvar här ett tag och så får vi se. Kanske barnbokstext när jag kommit lite längre med den, eller något annat.

Söndagens låt är den här vackra som Adrian skickade till mig i natt, med den roliga lilla texten till: En rolig felhörning: De säljer chips around me 🙂 ❤

Den är så vacker och finns i mina vener sen tonåren.

Ta hand om er och fin sommar nu

12 reaktioner till “Jag vet inte om jag tror på den här platsen längre

 1. Du skriver så himla fint och modigt och sårbart om skildlivet. Jag tror att du inspirerar många med din ärlighet, mig åtminstone. Det är inte vackert eller beundranavärt när nåt går sönder men man får lov att acceptera. Din röst behövs, alla skilda vi hör om skaffar antingen en ny direkt eller lever loppan som singlar eller i gigantiska lyckade bonusfamiljer. Var finns berättelser om ensamheten? Känner igen 1000000% i det där, så SKÖNT att vara två vuxna! För det är en så vansinnigt sällsynt del av ens liv. Keep it up!

 2. Men åh så fint, tack för du delar, du kan väl gärna fortsätta att bara skriva lite som kommer sådär ur dig, inga krav, bara du liksom,

 3. Jag blir berörd av ditt inlägg♥️ Så vackert, djupt o ärligt.
  Låter som du har en fin resa framför dig till ön♥️
  Jag tycker om den plats som du tar här, tycker om hur du skriver♥️ En fin sommar önskar jag er🌸🌿

 4. Åh du måste fortsätta med ditt bloggande!💕
  Blir alltid så glad när jag ser att du lagt ut något🌸

 5. Anat att energin och motivationen för bloggen börjat tryta.. Varit inne flera ggr i juni och hoppats på nya inlägg. Helt ok med en lång paus eller kanske att den får vila tillsvidare. Har verkligen gillat din blogg å följt dig sen din lilla va knappa året. Bilderna, texterna och stämningen du förmedlar är 👌🏼 Hoppas vi får fortsätta följa dig på Insta istället ❣️

 6. Kära Nanna!
  Så vackra bilder och så fin text.
  Man riktigt förstår hur du känner.
  Du uttrycker dig så känslosamt och nära.

  Livet måste få vila sig ibland!!!

 7. Älskade Nanna ❤️ Så fint att höra dina ord och se dina fina bilder från vår promenad igår. Den var lördagens energikick, i en fin mix av glädje, skönhet, ledsentårar, inspiration och paradisiskt vackra blommor 🧡 Du kommer alltid förmedla dina ord och dina bilder tror jag, för de är en del av dig. På vilken eller vilka platser är spännande att följa 💚

 8. Detta kommer från Johan:
  Så vackert, vemodigt och ändå hoppfullt. Och vilka fina bilder! Ha nu en riktigt härlig vecka på ön med A C H P och J. Låt inte vädrets nyckfullhet hindra er. Det går att bada i regn! Ett tips: ta med spel t.ex. Rapakalja, Monopol osv. osv. Jag vet att C gillade det. KRAM från J

 9. Åh jag tycker alltid dina texter och vackra bilder berör så mycket. Du har verkligen en egen röst. Hoppas du hittar lusten att komma tillbaks hit. Jag (som också skriver på något som ja hoppas blir något någon dag) är också så nyfiken på att följa ditt romanprojekt. Kram

 10. Jag har tyckt så mycket om din plats, den har alltid känts som något särskilt och eget, liksom vibrerat i sin egen tonart. Sättet du skriver på och hur du fotograferar är så finstämt och laddat. Och det som finns mellan orden har fått ta plats. Det har slagit an något särskilt i mig. Och på ett sätt som jag inte riktigt kan förklara så har dina texter om livet med dina barn hjälpt mig att förstå vem jag själv vill vara som förälder. Tack.

 11. Jag tycker också om din plats här. Mjukt, varmt och ärligt om livets alla hörnstenar.
  Carolin skrev så himla vackert i en kommentar här ovan ”du vibrerar i din egen tonart”. Precis så.
  Varmt tack för allt du har delat. Och hoppas det kommande blir till allt vad du behöver.

 12. Att hitta sin plats och följa sitt hjärtas röst är en av livets gåtor. Vad fint ändå att du slog dig ned just här och delade med dig av en bit av din resa. För mig har den här platsen, med dina ord och bilder, gett tid för eftertanke och stillhet och som bjudit in mig att kravlöst reflektera över mitt eget liv. Tack 🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s