Trädgårdstider

 

Utanför vårt hem ligger en stor korsning där tre olika spårvagnar passerar tätt i olika riktningar. Det är trafikljus, bilar, cyklar och folk som rusar åt olika håll. Precis utanför ligger också ett café som alltid fylls av stammisar tidig morgon och har öppet till sen kväll med rättigheter, en charmig liten blomsterbutik, en loppis och skivbutiken Bengans som är lite av ett centrum för den musikintresserade. På andra sidan korsningen ligger parken som jag ofta promenerar igenom för att få känna det där lugnet inombords. Här stannade jag häromdagen och stod länge och bara tittade över staketet in till Gatenhielmska huset. Drömde mig bort i min återkommande fantasi om att ha ett eget hus och en liten trädgård. Och så mindes jag tillbaka till ett jobb för Cuprinol färg som jag gjorde för fyra år sedan tillsammans med mina barn.

Det var här, på samma plats, vid samma staket som vi planterade och skapade en egen liten värld. Barnen var så små och så peppade. Ibland när jag går förbi tittar jag på marken efter spår av oss. Om något av alla frön fick fäste.

I går kväll satt jag och storebror uppe till sent och tittade på senaste avsnittet av trädgårdstider. Hans favoritprogram som han plöjt varenda avsnitt av. Och han berättade om en sorts grilltunna som de byggt i ett av programmen och som han vill testa göra på landet. Och om kombucha som han också vill att vi ska prova. Så himla fint att han har detta intresse och jag önskar förstås att jag kunde ge honom mer utrymme för det. Men jag är mer övertygad än någonsin vad mitt stora mål är. Delmålen innefattar att bli klar med studier, få ett kreativt och tryggt jobb, göra färdigt körkortet. Och sen.

4 reaktioner till “Trädgårdstider

  1. Det såddes tydligen många från vid det staketet för fyra år sedan…
    Härligt med frön som gror…
    Roligt när de börjar växa…

    Njuter av att läsa dina fina berättelser och bilder.
    Kram

  2. Åh! Så fint. En sars Kombucha kan ni få av mig att brygga vidare på. Har massor. Så himla kul att han går i dina fotspår när det kommer till växterna 😍🌱🌷🌸

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s