Att skriva barnlitteratur

Funderade just på om jag skulle bryta tystnaden med ett lifehack, berätta om en sak som föll på plats eller svara på frågan om vilken typ av personer jag dras till. Det är tydligt att tiden nu gör mig mer inåtvänd och jag har svårare att veta vad jag vill dela med mig av och inte. Men vi börjar med det som föll på plats tänker jag. Något som gör mig hoppfull, glad och pirrig inombords.

Jag har kommit in på sommarkursen: Att skriva barnlitteratur. Det känns overkligt och lite drömmigt att jag ska få ägna sommaren åt att förverkliga en idé som jag burit på sen förra våren.

För att få ordning på mina tankar, och samtidigt kunna dela med mig lite av hur jag tänker, har jag visualiserat mina idéer i ett collage. Allt är fortfarande på ett ganska flytande stadium och mycket kommer  att hända på vägen även om ett tema är satt. Och vissa av bilderna är bara som inspiration och inget som ska vara med i boken.

Jag vill skriva något som många kommer att känna igen sig i. Det kommer att vara varmt och ömsint, sorgligt och ensamt, nära och kärleksfullt. Någon som vill gissa?

I slutändan hoppas jag att det ska bli till en hel bok. vilken dröm ändå.

Är detta ett projekt ni skulle vilja följa med i?

13 reaktioner till “Att skriva barnlitteratur

  1. Åh, vad roligt och livsbejakande. Grattis och det är ju samtidigt modigt av dig. Att följa sitt innersta. Och jag vill väldigt gärna följa digi detta projekt, om jag får.
    Mvh Annette🙏

    1. Tack Annette! Ja detta ska bli så spännande att se vad det blir. Ska försöka dela med mig lite av den resan. kram ❤

  2. oh,yes please! I have been missing your beautiful words.
    What is that great painting at the top?The woman walking on the beach.
    It is lovely.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s