Mina bästa smoothies

 

Mamma messade och frågade om mina bästa smoothies (utan en massa konstiga ingredienser la hon till i frågan). Så jag tänkte att ni också ska få ta del av mina favoriter.

Den första kallar vi bananglass.

Mixa fryst banan, havremjölk och en sked jordnöts – eller mandelsmör. Det går också helt utmärkt utan nötsmör, så vill lillasyster ha den, helst med mer banan än mjölk så konsistensen blir som en glass.

I det här glaset har jag mixat äppeljuice, fryst mango, citron och ingefära. Så himla gott och uppiggande!

Och så den här klassikern. Frysta jordgubbar, banan och kokosvatten. Blir nästan som en sorbet och så himla god.

Allt beror förstås på proportionerna.

Nu fick jag en otrolig längtan efter sommarens vildhallon och att plocka in blommor på vägen hem från promenaden. Snart är vi där. Men först är vi här. Vårvindarna och värmen idag gav mig nytt hopp.

Hur mår ni? Hur smakar er bästa smoothie?

Kramar ❤

 

3 reaktioner till “Mina bästa smoothies

  1. Det vattnas i munnen när jag läser dina recept.
    Jag är dålig på att göra smoothie, men jag tänker ofta att jag ska sätta igång.
    Kram Nanna Kerstin
    från Maj Kerstin

  2. Åh sån längt till sommarens varma dagar, när en kall smoothie både svalkar och mättar….våra favoriter här hemma är en morgonkräm – vi kallar den nicecream gjord på fryst banan, kakao, liiite lönnsirap och mandelmjölk (även perfekt som efterrätt med lite färska blåbär och rostad kokos på) samt en upppiggande smoothie på frysta blåbär, fryst ananas, banan, mandelmjölk och grönkål. Perfekt till frukost med ett ägg till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s