Systrar – en process

Undermålning, olja på duk, 22 x 18 cm

Jag kan inte riktigt beskriva känslan i kroppen när Ida Gudmundsson skrev att hon ville måla av mig och min syster. En pirrig lycka, priviligerad, att vara särskild. Begåvade Ida, som kom in i vår familj på ett alldeles speciellt fint vis. Minns inte nu om jag har berättat?

Min pappa Johan, snart 80 ¨år, med stort konstintresse gick regelbundet till Göteborgs konstmuseum och pratade allt oftare om konst med Ida som var guide på museet. Mina föräldrar bjöd hem Ida och hennes sambo på middag för att prata om konsten de har på väggarna hemma. Och en vänskap utvecklades genom samtalen och gemensamma intressen. Ida har sedan gjort omslaget till min systers och mammas roman Stigarna, sjungit på deras release och på min 40 årsfest. Magisk med både penseln, rösten, ukulelen och orden.  Hon är en av de mest talangfulla, genuina och närvarande människor jag har träffat.

Och nu har hon målat av mig och min älskade syster Hedvig.

Fortsättning. 

Inte helt färdig men snart.

Ska visa er när den är helt klar. Men nu önskar jag att alla går in och följer @idagudmundsson på instagram. Tar del av hennes måleri ❤

2 reaktioner till “Systrar – en process

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s