I tanken dricker jag kaffe med Emma

På natten ligger jag vaken i timmar. Ont i lungan, skav i hjärtat. Vet inte på vilken sida jag ska försöka somna om, destruktiva tankar som på natten kan ta vilka proportioner som helst. Den återkommande känslan att vara ensam i mitt.

Vaknar på förmiddagen och tassar in i ett soligt kök, ett meddelande från en av de finaste personer jag känner lägger sig som bomull på huden och hela kroppen känns lättare än gårdagen. Det kommer bli bra. På något sätt blir det.

Jag dricker kaffet till Wendy Renée och rör ihop en smet. Det doftar ljuvligt när jag öppnar ugnen och  i tanken bjuder jag Emma Vendelek på nybakat bananbröd och kaffe med skummad havremjölk. Vi pratar i kapp om allt. Och kanske är det bara en annan frånskild mamma som kan förstå vilken ensamhet jag pratar om när jag pratar om ensamhet. 

Jag pendlar mellan hopp och tårar igenom min söndag. Mellan att vara uppfylld av våren som lyser in och ord som vill ut och bedrövad när jag inser att jag inte kommer träffa barnen förrän till påsk. Glad och gråtig på samma gång över att mina föräldrar promenerat genom hela stan för att lämna något utanför min dörr. Min pappa som är snart 80 och mamma med stavar och frusna kinder – att se dem vinka utanför fönstret men inte kunna krama dem. Så självklart och enkelt det var

innan allt.

Tulpanerna fick jag av pappan förra veckan, som en pepp mitt i allt det oroliga. Han är så fin och omtänksam. En av de bästa man kan ha i sitt liv. Receptet är Sofia Woods och vi äter det med jordnötssmör och flingsalt som Sofia tipsar om. Så himla gott!

Och det sista. Förutom omtanke och klokheter skickade Emma med ett klipp på tvillingar i karantän i Italien Så himla fina!

Kram på söndagen ❤

2 reaktioner till “I tanken dricker jag kaffe med Emma

  1. Det var så fint att ses även om det var glas och kalla vindar emellan❤️ Längtar efter en riktig midsommarkram, och är så glad att vi har varandra.💚

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s