”Jag är vittne till något som vi aldrig kommer att glömma”

Läste Silvia Avallones öppna brev till italiens unga i DN med tårar i ögonen, en känsla av både sorg och tröst i orden. Jag har alltid älskat hennes sätt att skriva och kan varmt rekommendera hennes böcker, framför allt STÅL, men först och främst orden om nuet som du finner här.

Ett urdrag:

”Coronaviruset kom och rev ner allt: vården, ekonomin, vardagslivet, våra vanor, kramar, arbetslivet, vår självsäkerhet. Det verkar som om den drabbar vuxna och de allra äldsta hårdare, precis som i Niccolò Ammanitis roman ”Anna” (ja, det är en uppmaning att läsa den), men det innebär inte att tonåringar och barn kan känna sig säkra. Sköra har vi blivit allihop: förvirrade, rädda och oroliga. Men egentligen har vi alltid varit det. Viruset har avslöjat oss och det vore bra om vi kunde använda det till att göra oss fria – sluta försöka bevisa saker och i stället hjälpa varandra. Det är ett okänt virus och vi vet inte hur länge det kommer att finnas kvar och hur det kommer att förändra oss, men vi kan välja att mellan fyra väggar pröva saker som vi inte hade kunnat drömma om förut. Ett sista råd: ring till era morföräldrar och farföräldrar. Jag skulle göra det om det gick. Särskilt till min mormor Bice. Jag skulle säga: Har du sett vad som händer, mormor? Hade du någonsin kunnat föreställa dig det? I mitt hjärta gör jag plats för hennes svar. När jag bestämmer vad som är viktigast utgår jag från det tomrummet.”

Silvia Avallone

Nu ska jag försöka samla mig, se om jag kan hitta ett sätt att skriva, dela och inspirera som tar oss bortom och utanför den här krisen. Finns det något speciellt ni önskar just nu? Annars återgår jag till frågorna jag fick i höstas. Om relationer, vad jag dras till, HSP, växter, vår hamster… osv

Kram, ta hand om varandra ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s