Ensamheten kommer över mig

Det gungar under marken jag står på samtidigt som allt känns så oändligt stilla just nu. Som två parallella världar. Jag skrev härom dagen att jag känner mig ganska lugn i nuet, inte så orolig och att vardagen personligen inte förändras så mycket för mig eftersom den är ganska samstämd med hur jag lever ändå. Med lite konsumtion, möjligheten att resa och att göra saker som kostar pengar. Guldkant i vardagen är för mig något annat än skidresor, renoveringar och stora investeringar så på så vis har jag inte avstått från någonting under den här tiden. 

Men nu känner jag hur utrymmet krymper omkring mig. Att även om jag sällan känner mig ensam i vardagen, så blir ensamheten till något existentiellt när den kommer över mig. Att inte kunna träffa mina föräldrar tillsammans med barnen eftersom de ingår i riskgruppen (hur länge ska det pågå?), att inte kunna krypa nära någon (annan vuxen) i soffan och känna att vi tillsammans tar oss igenom det här, att inte kunna stänga in mig och laga middag och njuta av familjemyset på samma sätt som traditionella familjer gör, att följa nyheterna på egen hand och resonera med övrig familj i olika chattrådar istället för att vara nära. Ikväll somnade lillasyster på min arm efter en kväll med bara henne, som jag längtat efter och behövde väldigt mycket just idag. En liten paus i allt som händer och bara fokus på att vara i hennes värld.

Vill ge extra kram till alla som lever utanför normen just nu.

Och. De skapar så fin gemenskap i Italien genom musiken, blir alldeles gråtfärdig av  det här klippet.

12 reaktioner till “Ensamheten kommer över mig

 1. Och jag går omkring med ett sug efter barn- och barnbarnskramar just nu, och jag har ingen aning om hur länge det dröjer😢 Försöker att förstå och accepterad att jag i detta sammanhang tillhör gruppen äldre/äldre. Svårt att fatta när man inte känner att man är där mentalt. Men plötsligt kommer allt det här vara över …stor kram till dig Nanna❤️

  1. Och vi längtar så efter er! Tur att vi kan facetimea. Hoppas att vi kan ses snart, snart ändå ❤ kramar!!!

 2. Kram!! Vet precis hur du känner. Känner igen mig i varenda ord du skriver. Det kommer gå över, det blir bättre och helt plötsligt är man inte ensam längre utan har just den där axeln att luta sig mot i soffan, den där speciella att dela nyheterna med, middagarna med de äldre och barnen i soffan, nära, nära, nära. ❤️❤️❤️

  1. Kram fina Marie!! ❤ så skönt att ha dig i olika trådar och sen när det här är lite förbi så måste vi ta ett glas vin, prata i kapp om allt ❤ kramar!

 3. Du är inte ensam ❤ Känner mig också så jäkla ensam emellanåt, kan längta ihjäl mig efter att ha någon att krama om, det är bara jag och katten här hemma. Jag är dessutom sjukskriven för utmattning.. Men allt kommer bli bättre. Det tröstar mig att tänka att vi alla är i det här tillsammans, att alla påverkas av detta nu, oavsett var på jorden vi bor. Kanske det är ett kollektivt uppvaknande, att vi behöver ändra våra sätt att leva. Kram på dej! / Från en annan som också lever utanför normen

  1. Tack fina Rebecca, vi får se till att ta hand om och peppa varandra nu. Tänker också att detta kommer att föra med sig något på sikt. Att vi måste ändra våra vanor, vakna upp, göra annorlunda framöver. Varm kram till dig och katten ❤

 4. Kram till dig, kram till mig. Läste dina rader, och känner mig påverkad. På så sett att jag inte kände mig ensam plötsligt. Lite mina känslor i dina rader. Du satte orden. Fina medmänniska

  1. Tack, så fina ord ❤ det är lätt att känna sig ensam just nu när folk vänder sig inåt i sina små bubblor av närmaste nära. Men vi är också många i den här situationen och så viktigt att vi stöttar varandra. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s