Hur kommer det att vara i maj?

Det är en så märklig tid just nu. Världen känns på något vis så liten när ett virus sprids så här över hela jorden inom loppet av några veckor. Alla pratar plötsligt om samma sak. Döden, oron, paniken, allvaret, hamstrandet, vacuumet, nyheterna, restriktionerna, uppmaningarna. Skolor, gränser, evenemang som stängs eller flyttas, börser som kraschar. Tillvaron nu känns lätt surrealistisk. Händer detta?! Vad blir konsekvenserna? Hur kommer det att vara om en månad, i maj, om ett år? Så många frågor.

Vår skola har beslutat att stänga de närmaste veckorna och så kör vi utbildningen på distans. För mig är det ett upplägg som funkar utmärkt. Jag tänker just nu på vilken tur jag har som varken har nära till oro eller skräms av att vara ensam. Barnen är hos pappan en vecka och jag kommer mest att befinna mig i en bubbla i lägenheten. Plugga, skriva, tänka, lyssna, promenera. Ganska lik tillvaron jag hade förra våren då jag läste på distans. Jag blir väldigt sällan uttråkad utan älskar min egen tid.  Och jag känner mig själv inte oroad över själva viruset utan mer för konsekvenserna på sikt. Min största egna oro är hur det ska gå för min bransch. Tänk om ingen har råd att anställa mig när jag är färdigutbildad om ett år. Det skrämmer mig rent personligen.

Jag förstår att det för vissa är hemskt att stänga in sig, inte socialisera eller kunna jobba på som vanligt, att det kan förstärka oro och skapa ångest. Och att vissa har det extremt kämpigt på sina arbetsplatser just nu. Och jag tänker mycket på de som är i riskzonen eller har någon nära som är, de som är ensamma, äldre, oroligt lagda, småföretagare, arbetar inom vården osv. Vill bara att det ska gå väl för alla. Sofia skrev så fint om matens roll i oroliga tider. Ett tips att läsa!

Vi får ta hand om varandra så gott vi kan ❤

Hur mår och känner ni kring det som händer nu?

5 reaktioner till “Hur kommer det att vara i maj?

  1. Tycker om ditt lugn❤️
    Jag är inte orolig för egen del. Tänker som du på konsekvenser det får på olika sätt – dyker hela tiden upp nya saker som jag inte tänkt på tidigare. Tänker också på att det finns ett värde i att stanna upp och tänka efter en stund på vad som är viktigt i livet🍀

  2. Så fint skrivet! Jag är ibland oroligt lagd. Ibland inte. Har vänner som läst så mkt att de skrämt upp mig. Rädslan i samhället skrämmer mig nog mest faktiskt. Väldigt stort pådrag. För något som i slutändan inte verkar vara så farligt för de allra allra flesta.
    Såklart du blir anställd. Vem skulle Inte anställa?
    Sociala medier är fantastiskt på många sätt. Men det är oxå ett ypperligt sätt att sprida och förstärka oro exponentiellt. Där bidrar du med Lugnet. ❤️❤️❤️ TACK FÖR DET!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s