Med barnen nära

När barnen är här sätter jag alltid en deg på kvällen så att hemmet doftar nybakat på morgonen, som när jag var liten. Ibland gör vi scrambled egg, kaffet är starkt och samtalen många. Det är högt och lågt.

Jag flätar, kammar och gör önsketofsar och knutar. Betraktar hennes värld utifrån. Vi hjärtröstar och tippar i melloappen.

Går en lång promenad i bitande vind för att köpa det bästa lördagsgodiset. Pratar om körkort, önskeresor, prioriteringar, drömjobb, Roblox, skatt och politik. Stannar till vid en buske som, mitt i det som ska vara vinter, är nästan utslagen som våren.

Jag fotar en profilbild regisserad av henne själv och drabbas av hur stor hon blivit. Hur tiden bara går och känslan av att vilja stanna den.

Läser KP med storebror, fnittrar och asgarvar ihop.  Vi pendlar mellan att vara i egna världar, de i sin, jag i min, och vi tillsammans. Jag värmer på kaffet, tassar runt, tjuvlyssnar när de ligger i min säng och pratar, skrattar och spelar ihop. Att ha dem nära är det finaste som finns.

3 reaktioner till “Med barnen nära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s