Om en klänning, ett hejdå, tavlor och livsplanering

Den vackra täta granen åkte ut genom köksfönstret och ersattes av luft och utrymme. Och barnen åkte med sin pappa. Ett känslosamt hejdå och jag viskade i det lilla örat att på söndag kan du sova hos mig, bara du, egen tid bara vi. Svårt att beskriva tonen som tickar på en jämn frekvens inombords efteråt, en ångest att andas sig igenom.

Jag skrev i förra posten att jag kände stort behov av att minimera konsumtionen på ett bra tag. Måste bara visa en klänning jag inte kunde låta bli. Jag har provat den vid flera tillfällen under hösten utan att köpa men så hittade jag en sista, med ytterligare rea på rean, och då blev den min. Kan längta redan nu efter att bära den med bara ben och solglasögon. Fast först bara vara här och nu.

Livsjournalen var en julklapp till mig själv för att hålla ordning på allt i mitt stökiga huvud, lägga fokus på rätt saker och nå dit jag vill. En daterad kalender för livsplanering borde alla ha. Den innehåller  allt från självcoachningsfrågor till vill-göra listor och ger utrymme för egen reflektion kring lärdomar, balans och möjligheter i vardagen.

Och så innehåller den otroligt fina foton.

Det är Emma Johansson, @whatdecoratesmyday, som skapat denna vackra bok tillsammans med Maria Wiig. Vilket jobb de har gjort!

Klänningen igen. Fin utan skärp

eller med knyt i midjan. Kanske ska jag stryka den och ta på mig den ikväll när jag ska ut på stan. Har ett spännande möte framför mig. Känner på mig att det kommer bli djupdykning i ett av mina favoritämnen: relationer, speciellt de som sträcker sig utanför normer och tvåsamhet.

Idag har jag flyttat runt lite bland tavlorna och lyssnat på Agnes Lidbäcks debutroman Finna sig. Tänker att jag ska ta ett bokinlägg snart. Så många bra, läsvärda och intressanta böcker som passerat genom mig på sistone.

Älskar hennes regnbåge. Den tomma tavlan hänger där som en påminnelse att jag vill måla igen. Något eget till väggen.

Slut på denna lite röriga post om klänningar, livsplanering och tavelväggar.

Önskar dig en fin helg.

En reaktion till “Om en klänning, ett hejdå, tavlor och livsplanering

  1. Ååå tanken på klänning med bara ben fick mig att plötsligt längta efter våren (även om jag alltid längtar lite efter våren :D) Å snart är den faktiskt här! Om några veckor kommer ljuset tillbaka på eftermiddagarna – bästa gåvan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s