Några julklappar och det sköra livet

Dagarna just nu smälter ihop med varandra. Jag håller mig nära mig själv, nära barnen, familjen och granen. Kärleksfullt, omtänksamt och mjukt. Och mitt i allt dog min gamla faster. Livets spretighet och skörhet, ofta en fin balans mellan lycka och sorg.

Tänkte visa några julklappar. Lite konstigt kanske i samma andetag som döden, men på något vis smälter allt ihop just nu. Hela min familj fokuserar på kultur, hemgjort och arvegods när vi ger bort. Genomtänka personliga gåvor med en särskild tanke bakom. Som kristallglasen som kommer från min mormors barndomshem. Så fint att dricka ur dem nu och samtala med barnen om döden, svara på alla frågor och berätta om hur det var när jag såg min mormor sista gången. Då var jag 16 år och jag minns hur min mamma väckte mig på morgonen, kröp ner bredvid mig i sängen och berättade att hennes mamma hade dött.

Böcker, filmfestivalen, årskort på konstmuséet, en hemmasydd vetekudde, mammas broderade tabletter. Små ungsformar från min pappas barndomshem som mina föräldrar lagade oeuf en cocotte i som unga. så fint, genomtänkt och jag.

Silverbestick från mammas barndomshem. Ett ingraverat B, familjen heter Beskow.

Jag kan verkligen avundas och förundras hur mycket min mamma fick lära sig från sin mamma. Att kunna skapa så här vackra ting med händerna. Tiden och tålamodet. Dessa tabletter fick jag och min syster tillsammans. Vi får se om vi delar dem eller byts av när de ska användas vi speciella tillfällen.

Det här är en julklapp till mig själv och en riktig investering. Varma rejäla vinterskor från Blankens. Tänker att jag kommer att ha dem i många år framöver.

Och en ny doft på huden och i badrummet.

Ska berätta om böckerna och Livsjournalen i ett eget inlägg framöver. Nu känner jag ett starkt behov av en tid med minimal konsumtion. Fokus på att fylla på med kultur. Läsa, lyssna och samtala.  Min lillebror ville bjuda mig på den koreanska filmen Parasit som fått väldigt bra recensioner, så det ska vi göra idag.Hoppas du har en fin helg där du är.

Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s