God jul i natten

IMG_1433

Klockan är över midnatt och jag borde gå och lägga mig. Ville bara titta in och säga god jul till alla er som läser.

I köket står en bukett med mörkt röda amaryllis tillsammans med kvistar jag inte minns namnet på. Bordet är dukat med röd och vitrutig duk och tillhörande servetter. Min mamma sydde detta till mig en gång för länge sedan då hon snappat upp min kärlek till små lokala italienska restauranger i pittoreska gränder. Ofta med rutig duk på bordet.

Passar så fint till jul också.

IMG_1435

Och så en gammal vit duk med insydd spets, från min mormors barndomshem skulle jag gissa. Mina axlar är sänkta, tillvaron känns mjuk och snäll. Det ska bli så fint att fira julafton med barnen igen, och med min systers familj och våra föräldrar. Tänker mig en lång dag av fin samvaro och närvaro, god mat, något kallt i glaset, röda läppar och dinglande örhängen, samtal som påbörjas, bubblar och fortsätter över middagen och in på kvällen. Barnen nära.

IMG_1428

Nu sover de  i sina sängar, fulla av förväntan. Under granen ligger julklapparna och spänningen i luften går nästan att ta på. Vi är många i min familj så det tenderar att bli många paket. Men jag kan säga att det nästan uteslutande är gevidare eller secondhandfynd i mina paket. Ska visa några av dem sen.

Nu måste jag sova. Önskar dig en fin varm nära afton.

kram ❤

2 reaktioner till “God jul i natten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s