Oktober växlar upp varenda cell

Oktober växlar upp varenda cell i mig, med all sin kraft och från alla håll. Det är den mest födelsedagstäta månaden på året då både barnen och pappan fyller år + tre av barnens kusiner. Kombinationen av allt nytt med skolan och att samtidigt parera känslorna kring vår livssituation (som blir extra starka när barnen fyller år) får det att snurra inombords. Mitt huvud har senaste veckorna dunkat i princip varje dag och häromnatten kraschade jag i jordens migränatack. Försöker att på stappliga steg hitta balansen i orimligt dyra önskelistor, barnkalas, släktkalas och förväntningar.  Vissa dagar önskar jag att det gick att snabbspola mig igenom Oktober, men allra mest vill jag förstås vara närvarande i födelsedagsmagin och bara sänka kraven.

Tänker att det viktigaste nu är att ta en sak i taget och andas djupt emellan. Känner mig nöjd med hur vi hittat rutiner och traditioner för födelsedagsfirandet, hur vi tillsammans får ihop det till något mjukt och helt för barnen, nöjd över vad lillasyster ska få av oss. Nu väntar egentligen bara paketinslagning och att röra ihop grunden till en glasstårta för att sedan följa med henne igenom födelsedagsglittret.

Kanske kommer blogginläggen lite mer sporadiskt under några veckor. Tänker att det är okej och att du förstår. Ett djupt andetag nu innan Oktober börjar och en varm kram till dig i slutet av September.

3 reaktioner till “Oktober växlar upp varenda cell

  1. Bjussar på min månads spellista, klen tröst kanske men kanske något att lyssna på för att få en stund för sig själv utan förväntningar och omgivningens surr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s