Mats Gustafson på Nordiska akvarellmuseet

 

I söndags åkte jag, tillsammans med min syster och vår barndomsvän, till Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn. Så lyxigt att komma iväg en hel dag sådär. Prata i kapp i bilen och över en lång lunch i restaurangen precis intill havet. Njuta av helt ljuvlig konst av Mats Gustafsson, prata ännu mer över eftermiddagskaffet och avsluta med en blåsig promenad längs vattnet.

Tyckte så mycket om väggen ovanför. Blandningen av porträtt av olika människor i konstnärens närhet. Hans mamma och pappa, syster och systerdotter Vera Vitalis bland annat. Längst upp till vänster ser ni henne.

Mats Gustafson har en väldigt speciell känsla för akvarellens flyktiga temperament. I slutet på 70-talet slog han igenom som internationell modeillustratör, och slog sedan igenom på den konstnärliga arenan. Älskar hur han rör sig mellan modeillustrationer, landskap, hjortar, åldrade ansikten och nakenhet. Det mjuka, eleganta, subtila. Mycket vått i vått. Kände mig lite tagen efteråt och köpte med mig en bok som jag snart ska visa.

Vilken dröm att få skapa i en av dessa ateljéer ackompanjerad av vågskvalpet utanför.

Jag och min syster ❤

Tack mina kära för dagen.

Om du har möjlighet att se denna utställning innan den tar slut om några dagar kan jag verkligen rekommendera den varmt.

En reaktion till “Mats Gustafson på Nordiska akvarellmuseet

  1. Åh den var så magisk. Jag och min familj var där i somras. En av de bästa dagarna. Sögs helt in av hans konst och landade helt mjukt. Vi cyklade sedan från Skärhamn till Skulturparken i Pilane. Rekommenderas också så varmt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s