Musik från en tågresa

Sitter på tåget upp mot Stockholm nu. Älskar känslan av att vara på väg, låta tankarna flyga fritt, vitt och brett, samtidigt som jag fysiskt inte kan vara någon annanstans. Tog ett nytt snitt på blommorna innan jag åkte, så tydlig känsla av höst inom mig nu. Ett nytt blad…

Tänkte att jag skulle dela med mig av musiken som har spelats hos oss den senaste tiden. Inser att jag mest har lyssnat på podcasts och sommarprat denna sommar, musiken har varit en spretig blandning. Chopin var Palles val i bilen när vi körde genom Danmark och han berättade för oss andra om hur stycket kom till en en kväll under ett riktigt oväder och Chopin trodde att han hade förlorat fru och barn i det hårda vädret, men just som han satt och komponerade Regndropps preludiet kom de hem välbehållna.  Visst kan man höra dramatiken i musiken? Det är verkligen fascinerande att ha en snart 9:åring med så mycket nyfikenhet, kunskap och känsla. Denna hade de fått höra på musiken i skolan och jag älskar hur han lägger namnet och historien på minnet.  Han är en person som man redan kan fråga om det mesta och få ett rimligt svar. Himlen är oskyldigt blå har varit en av Jonnas favoriter i sommar. Jag tycker också mycket om den och älskar när hon sjunger den i bilen ❤

2 reaktioner till “Musik från en tågresa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s