Tankar en tisdag

Jag har haft ännu en långsam dag. Pendlat mellan köksbordet och soffan. Lyssnat, fotat, funderat, värmt på kaffet, tagit hand om mina växter, sovit och sprungit en runda. Avslutade med en att köpa senaste Faktum och sätta mig med en öl i solen på mitt favoritställe Oceanen rakt över gatan.  Några saker jag har funderat över denna tisdag:

Packning… Imorgon åker jag till Stockholm för ett dygn. Har två fina dejter inbokade och vädret ser ut att bli fint enligt min app. Tycker alltid att packning är svårt och speciellt när vädret skiftar mellan sommarvärme, höstrusk, sol och regn. Har börjat lägga fram men kom av mig.

Energi… Känner mig så orimligt trött vissa dagar. Kanske blir jag extra trött för att jag tillåter mig att sänka axlarna och tid för vila finns? Kommer jag att behöva hantera den här tröttheten från nu och resten av mitt liv, eller är det övergående. Någon annan som varit utmattad som vet?

Pengar… Kommer min lärare att hinna rätta och rapportera mitt betyg så att CSN kan godkänna höstens första utbetalning nästa vecka? Tänk om jag inte har klarat tentan eller om hon tycker min essä saknar något viktigt, och jag måste göra om, samtidigt som min nya utbildning börjar. Försöker att inte tänka på sådant som jag inte kan kontrollera.

Sommarprat… Lyssnade på ett väldigt berörande idag, Alexander Mahmoud, ska berätta mer om det i ett eget inlägg. Så många känslor som väcktes i mig.

Separationen… Fick en kommentar från en följare som tyckte det var sorgligt med vår separation, att vi kanske hade kunnat få det att funka, bättre än många andra. Det var ingen hård ifrågasättande kommentar utan det fick mig mer att tänka att vi alla har så olika erfarenheter och föreställningar. Känner att jag vill skriva mer och utveckla mina tankar kring just den här frågan. Det får också bli ett eget inlägg snart.

Kräftskiva… Just nu är en av våra flera familjetrådar på WhatsApp igång. Vi planerar för en kräftskiva innan Aron åker hem till Tokyo. Så surrealistiskt och samtidigt oerhört fint att han är hemma. Mina tårar sprutade igår när jag först såg honom.

Café eller bar på söder… Imorgon har jag några timmar av egen tid i Stockholm.  Vi ska bo på NOFO på söder och medan han gör jobb ska jag bara strosa runt eller sätta mig någonstans och läsa. Har du något fint mysigt genuint tips där omkring?

3 reaktioner till “Tankar en tisdag

  1. Beck på Tjärhovsgatan, bara några meter från Nofo (mot Medborgarplatsen), har väldigt bra kaffe. Ett varmt och trevligt café som inte är invaderat av folk med datorer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s