En morgon på golvet och spretiga tankar

Här på golvet åt vi vår frukost i lördags. Jag hade sålt vårt soffbord och köpt ett annat som vi inte hunnit hämta. Mysigt ändå att frångå vardagsrutiner. Frukosten smakar annorlunda och samtalen hittar ny form när man byter plats. Vi planerade för en dag på Göteborgs kulturkalas. Göra mosaik, dreja och testa churros tänkte vi.

Så mycket jag skulle vilja skriva egentligen om soffbord, konsumtion och det obekväma fast samtidigt euforiska inom mig. Kanske kommer en annan dag av mod och flöde i orden. Vad säger du som tar emot? Orkar du stå kvar med blicken stadig när du får den oväntade och lite skaviga berättelsen berättad?

Hennes klänning ville jag också visa. Den hänger på något vis ihop med allt det andra. Den kommer från Zara men är köpt secondhand på Sellpy för typ 30:-

Volanger och hon. Vi såg Bröderna Lejonhjärta i helgen också och jag saknar Allan Edwall. Lyssna.

Den lilla bäcken.

Och inom mig växer en ilska över kvinnors underordning. Det är verkligen inget nytt, men när jag fördjupar mig i strukturer mellan kvinnor och män inom kulturområdet och specifikt Svenska Akademien  glöder mina fingrar och jag blir påmind om alla män jag träffat som tror att de är jämställda, fast jag i själva verket bara kan komma på två personer som jag rakt igenom känt mig jämställd med. Den ena är barnens pappa ❤

Kanske ett annat inlägg om det också, för nu ska jag hämta hem mina barn från kompislek.

 

Kram på måndagen

 

3 reaktioner till “En morgon på golvet och spretiga tankar

  1. Dina bilder och ord är så vackra och skapar sån harmoni. Stycket ”Mysigt ändå att frångå vardagsrutiner. Frukosten smakar annorlunda och samtalen hittar ny form när man byter plats.” Så vackert och så sant, du lyckas måla med dina ord! Och ja, vilka otroligt intressanta ämnen, jag vill gärna läsa om dem båda! De är två saker som berör mig starkt och som jag också tänker mycket på. PS. En sista sak, älskar hur du benämner barnens pappa och hur fin relation ni verkar ha, tänker att era barn är så lyckligt lottade som har er och vilken styrka och kärlek det måste ge dem, att få växa upp så är värt så mycket mer än att växa upp med två föräldrar som bor ihop men ändå inte har en god relation. Pepp och kramar till dig!

    1. Elin ❤ dina ord. Blir så otroligt varm rörd och glad. både över orden om skrivandet, och relationen till barnens pappa. Den är verkligen just så fin och varm. Kan inte komma på något i världen som vi skulle tjafsa om, bara backa och stötta varandra och våra älskade barn.

      kramar på lördagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s