Kvinnorna i kulturlivet

Just nu sitter jag med en slutuppgift till min sommarkurs om Nobelpriset, Svenska akademien och kvinnorna. Jag skriver en essä om hur Svenska akademien på olika sätt har påverkat och påverkar kvinnors möjlighet att delta som aktörer inom kulturlivet. Så himla intressant och upprörande att skriva om detta, kanske du är intresserad av att ta del av texten längre fram?

Häromdagen lyssnade jag på författaren Eija Hetekivi Olssons sommarprat. Ett program med mycket energi och driv. Om klasskillnader och rätten att styra sitt liv, om krocken hon upplever i mötet med finkulturen och kavajklädda kulturmän, om kärleken till ordens möjlighet. Om sin besvikelse på svenska politiker som sviker unga i förorten och om behovet av att fler engagerar sig där det behövs som mest. Det är inlevelsefullt, stundvis humoristiskt, upprörande och nyttigt att lyssna till Eijas röst.

Gör det nu.

Bilden är tagen på en promenad med min syster medan solen sänkte sig. Ett långt samtal om skrivandet, viljan att dela med sig och balansen mellan personligt och privat.

 

Nu ska jag dyka in i min text igen. Önskar dig en fin dag.

 

 

 

2 reaktioner till “Kvinnorna i kulturlivet

  1. Så viktigt att se, förstå och förhålla sig till! Karin Rodebjer talade i sitt sommarprat också mycket om kreativa kvinnors plats i samhället❣️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s