Kaprifol på vägen hem

Jag stannar cykeln säkert tio gånger på vägen hem från havet. Att plocka ihop en vacker bukett var dagens mål. Kaprifol, rallaros, fläder, klöver och sådant jag inte vet namnen på.

Ett kallt glas rosé mot kvällen och äntligen sida upp och sida ner i Bonjour tristesse. På dagarna läser jag kurslitteratur och på kvällarna skönlitteratur. Han skickar musik med vackert blås och jag låter varje dag vara en egen bubbla. Fyller på med promenader, kunskaper, havsvindar, guldmjölk, insikter, vattenmelon och sommarprat.

Så nöjd med min nya kjol också och tröjan från Weekdays sommarrea. Insåg efter att jag rensat och sålt på @nannakerstin_shop att jag stod utan vardagskjol i min garderob… Jeanskjol är just nu mitt bästa plagg, kan användas till allt.

Och boken. Älskar formatet. När man kan läsa kort och intensivt, dras in fort och ta sig igenom snabbt. Passar min så ofta distraherade hjärna.

” Denna nya känsla som förföljer mig med sin bitterhet och sin sötma nämner jag endast med tvekan vid det vackra, allvarliga namnet sorg.”

Tycker väldigt mycket om den.

Blommorna flyttar runt här medan jag lyssnar till Jonas Hassen Kheminis sommar i P1. Han är så bra på pratet, har alltid älskat hans närvaro på scenen när han läst ur sina böcker. Och detta sommarprat berörde mig på många plan. Lyssnade även på Jonas Gardell häromdagen, mycket klokt och bra. Blev dock förvånad över hur han så självklart heteronormativt säger att alla barn är uppfostrade av en mamma och en pappa, vilket ju inte stämmer som vi vet. Några sekunder som inte alls matchar in i det övrigt kloka och uppfriskande pratet om att vara annorlunda, utanför normen osv.

Men lyssna!

Nu doftar det kaprifol i hela min lägenhet. Det har blivit en ny morgon. Jag sitter med kaffe och ska djupdyka i nobelpriset i litteratur, min barnlängtan är stor liksom längtan till en person som får mig att vilja förlora mig i samtal om precis allt.

2 reaktioner till “Kaprifol på vägen hem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s