Om minnen, sinnen och ting som flyter samman

Jag lyssnar på sommar i P1 med Carin Rodebjer samtidigt som jag försiktigt viker ihop en sidenkaftan hon har designat, en älskad favorit, som ska vidare till någon annan nu. Kanske borde jag sälja kjolen också, den som påminner om förra sommaren och kärleken då. Tänker på Det goda samlaget som jag lyssnade på tidigare idag. På Iza som berättar om ångestens brutala grepp, åtta dagar efter att hennes relation tagit slut. Tänker på hur jag själv låg i fosterställning i december och knappt kunde andas. Hur tiden blir utsuddad, livsviktigt och hotfull på samma gång när något smärtsamt händer. Tänker på alla frågor och svar jag fick famla ensam efter då han slutade kommunicera, samtidigt som min kropp strejkade och gjorde tvärtemot efter år av stress. Vakna nätter, sovande dagar.  Tänker på Anders Hansens sommarprat och alla trådar i hjärnan som kopplas samman till minnen och erfarenheter i den grå klumpen vi har inuti huvudet. Tänker på hur en kjol och en kaftan kan få vackra minnen att göra ont, fast färgerna är glada och tyget sitter mjukt mot huden. Tänker på hur viktig tiden är, hur olika förutsättningar vi har och vad jag skulle vilja säga till Iza om hon satt i mitt kök nu. Tänker på Carins driv och hur bra jag mår av att veta vad jag ska göra i höst och två år framöver. Jag har en långsiktig plan nu, axlarna är sänkta, nätterna är mina, liksom dagarna och jag känner inte längre saknad.

3 reaktioner till “Om minnen, sinnen och ting som flyter samman

 1. Precis sådär. En låt. Kan göra för ont. Ett klädesplagg jag inte vill ta på mig längre. För att det påminner.
  Allt sånt.
  Och hur en erfarenhet knyter an på alldeles oväntade vis till Annat.
  Man kan uppleva det omöjliga i en situation- och just det kan man använda till att komma sig själv närmare.
  Piece by piece.
  Precis det skrev jag om i min blogg en dag. Och kallade det försoning.

 2. Har alltid varit svag för din ord Inlägget påminner mig om ett av dina favoritcitat (även mitt) av Kierkegaard ”Livet kan bara förstås baklänges, men måste levas framlänges”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s