Vad jag ska göra med sommaren

Och jag promenerar runt i Majorna där jag bor. Doftar rosor och pioner i mellanrummen, låter texter landa och formulerar svar på frågeställningar i mitt huvud.

Jag trodde att jag skulle jobba igen i sommar, men insåg under våren hur fel ute jag var. Kan inte foga in mig i den sortens system och vardagsstress när jag precis börjat hitta ut.

Behöver fortsätta ta hand om.

Sen trodde jag att jag skulle läsa två distanskurser på universitet under sommaren. Men helt fel ute där också. Hjärnan kan inte ta in för stora omgång samtidigt och dessutom.

Jag vill ha sommarlov med mina barn. Hålla dem nära. Vara närvarande.

Paniken när det inte fungerar, när man själv ska få ihop pusslet och guida sig igenom alla system för att få hjälp. Saknar någon att luta mig emot ibland, men är främst väldigt beslutsam. Jag ska aldrig mer förlita mig på någon annan. Ska skaffa mig själv exakt allt vad jag behöver och önskar så att ingen kan ta det ifrån mig.

Så jag tackade ja till en kurs och valde bort en annan. Fokus på att ta hand om det jag rusade ifrån innan.

Sommaren kommer att vara snäv ur vissa perspektiv, men rik på många andra sätt. Inte minst tid. Det finns ett fantastiskt utbud för sommarlovsbarn i Göteborg och man tar sig till Göteborgs skärgård på mindre än en timme för bad och lek på Brännö varv och klippor. Och några bilutflykter med mina föräldrar till fina ställen i Halland ska det bli. När barnen inte är hos mig är min plan att göra en termos med kaffe och cykla till havet alla varma dagar. Plugga från en klippa med vågskvalp i bakgrunden. Jag ska springa mycket och ta hand om kroppen, sova, plocka vilda blommor, doppa huvudet i iskallt vatten, hälsa på vänners landställen, vila, ta med bubbel till berget vid kyrkan, prata, fördjupa och skriva. Allt det där som inte kostar men som gör mig rik på något annat.

Och nästa vecka åker vi till Danmark med mina föräldrar och systers familj för att besöka legoland och Skagen. Födelsedagspresent ❤

Vad jag pluggar?

I sommar ska jag djupdyka i ett specifikt ämne inom litteratursociologi: Nobelpriset, svenska akademien och kvinnorna. Anar redan nu hur intressant detta kommer att bli genom att ha läst mig igenom första blocket. Ska bli så spännande att förstå hela uppbyggnaden och strukturen bakom denna kulturinstitution som hamnat i gungning, kvinnornas plats i den, skandaler som har mörkats och andra som kommit till ytan osv.

Nu önskar jag oss alla en fin onsdag ❤

7 reaktioner till “Vad jag ska göra med sommaren

    1. Tack Hanna! Jaa det kommer bli fint. Ska verkligen njuta av det jag har istället för att snegla på vad andra har och gör

  1. Så himla klokt, jag ska göra prick samma känner jag nu. Trivsam, lugn sommar med plats för att komma ikapp sig själv!

  2. Igenkänningen är total: ”Saknar någon att luta mig emot ibland, men är främst väldigt beslutsam. Jag ska aldrig mer förlita mig på någon annan. Ska skaffa mig själv exakt allt vad jag behöver och önskar så att ingen kan ta det ifrån mig.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s