Lite maj genom mobilen

Maj bara flög iväg. Eller så känns början av maj väldigt avlägsen. Kan inte riktigt avgöra när deklarationer, vårens kurser, sommarens kurser och höstens ansökningar och två frilansjobb sammanföll. Min hjärna är vissa dagar rätt utmattad, andra dagar ganska duglig. Det får vara så just nu.

Den 19 maj tog vi tydligen den här bilden, lillasyster och jag. När jag ser den blir jag lite gråtig och vill ha henne nära, gosa in mig i hennes mjuka kinder och kittla henne i nacken.

I maj blev jag på riktigt besatt av havremjölk. Så himla gott när den är varm och skummad i eftermiddagskoppen. I maj har jag också plockat hem syrener flera gånger om.

Jag har hälsat på Cecilia i hennes nya fina lokal.  Vi drack kaffe och åt kardemummabulle från Alvar och Ivar och pratade ikapp.

Världens bästa storebror en måndagsmorgon.

En kväll kom Emma tillsammans med sin hund Cotton. Jag dukade bordet fullt av vegetarisk mat och fotade ett samarbete för Simple feast. Bland fräknar, skratt och allvar pratade vi om allt möjligt viktigt medan vi åt oss igenom menyn och drack vin från Valpolicella.

En annan kväll lagade jag tomatsoppa och bakade bröd till middag när barnen hade varsin kompis hemma. Responsen jag fick från alla fyra var helt fantastisk. De tyckte att jag skulle öppna både restaurang och bageri, och när storebror flikade in att jag även vill skriva bok, så utvecklades det hela till att jag borde göra kokböcker. Barn och deras hoppfulla inställning att man kan bli precis det man vill. Älskar det! Jag som aldrig haft speciellt bra självförtroende när det kommer till matlagning kände mig glad och lite mallig efteråt.

Min vän Johanna fyllde 35 och firade även att hennes salong Sue Ellen fyllde 10 år! Mycket glitter, bubbel och skratt på denna tillställning.

Övervägde att köpa en ny matta från @patinaverket, men hejdade mig.

Klippte lugg på lillasyster (obs, Johanna fick jämna till i efterhand!)

Åt en plantbaserad frukost på DC hud, där @plantbasedbythess hade gjort en hel frukost inspirerad av innehållet i hudvårdsprodukter från Previse.

Tapetserade scenen för tredje året i rad på Forum för poesi och prosas säsongsavslutning. Jonas Hassen Khemiri var min höljdpunkt den kvällen.

Mitt favoritställe som blommar ut i maj.  Imorgon ska jag dit igen med hela familjen och fira min födelsedag. Blir fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s