En dröm, text och barnen nära

Vi gick ut en kväll i pyjamas, lillasyster och jag, plockade syrenkvistar i parken. Fnittrade lite över pinnar som fastnade i håret på vägen, pratade om stort och smått, och jag tänkte att det är sådana kvällar jag önskar ska dröja kvar i hennes minne sen, liksom hos mig.

Med syren hängandes i klasar över datorn och Sharon Van Etten i högtalaren har jag skrivit på en krönika om att vara familj fast isär. En följare skrev på Instagram och undrade om den kommer kunna läsas någonstans och jag tänker att det vill jag ju, trots att detta är en skoluppgift. Får också mail ibland om att våga ta steget. Minns att jag kände mig så fruktansvärt ensam när jag själv var där, så viktigt att känna att det finns någon som kan relatera och validera tänker jag.

Fredagsblommor och ett urdrag ur texten jag skrev:

”Halvt vaken, halvt kvar i drömmen vaknar jag tätt intill henne. Hon upprepar orden flera gånger. ”Jag vill stanna hos dig, jag vill stanna hos dig mamma!” Igår kväll var det pappan hon längtade efter medan hon snurrade runt bland trassliga lakan i ett hav av gosedjur. Jag håller henne nära, stryker hennes hår från ansiktet. Försöker bekräfta hennes känslor, låta allting kännas, inte kapsla in tårarna. En lång kram innan vi stiger ur sängen. Jag borstar hennes hår och gör hennes önskefläta medan hon äter upp sin morgongröt.”

Igår kväll gick jag till Bokskåpet och lyssnade på ett boksamtal som Emma Vendelek höll tillsammans med Lisen Adbåge och Linda Holmer. Det var nog det vackraste jag sugits in i på länge. En alldeles egen bubbla av kreativitet och värme. Alla tre berättade så personligt som sina resor in i barnbokens värld, och medan jag satt där bekräftades en dröm inom mig som jag lovade mig själv att spinna vidare på.

Egentligen skulle jag skriva om pioner, klänningar och en frukost på NK idag, men tappade bort mig. Berättade om min dröm för barnen, tänker att det får vara mellan oss en stund. Men bättre pepp finns inte. Dom började genast bolla idéer och skriva upp förslag och önskningar med glittriga ögon, förväntan och skratt. Älskar deras kreativa begåvning och älskar att ha dem nära igen.

2 reaktioner till “En dröm, text och barnen nära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s