Dagen hittade mig tillslut

Det har varit ovanligt trögt att komma igång denna måndag. Det hann bli eftermiddag innan dagen hittade mig. Innan dess bäddade jag ner mig och somnade djupt, drömde om ett möte och något jag skulle vilja säga till någon, så verkligt och djupt i drömmen. Halvt vaken, halvt i ett annat tillstånd tog jag på mig gympaskor och sprang min runda så fort jag orkade. Nöp av några kvistar på vägen och tänkte att jag just då kände mig både rik och lite tjuvaktig.

Det doftar helt ljuvligt i mitt kök nu. Syrén blandat med äppelblom. Älskar det vilda och spretiga, direkt från naturen. Önskar att jag kunde ge dig doften och svepa in dig i sången som flyter ur min högtalare just nu.

Ibland.

Moonica sjunger så vackert om kärlek.

Efter en lång het dusch pratade jag en timme med mamma. Om politik, om barnen och min kommande 40-års fest. Känner mig även rik när jag tänker på alla fina människor som på olika sätt vill hjälpa mig att skapa en härlig sådan. Har haft lite ångest inför detta fram tills nu, inte just festen utan att fylla år. Men plötsligt känns det mest fint och som att det kommer bli bra. Framtiden är inte längre mörk som den var i höstas.

Tillslut gjorde jag en tredje kopp kaffe med kardemumma i filtret och vispad havremjölk. Smsade med en vän och sen.

Vaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s