Sista dagen i april

På min säng ligger en samling loppisfynd. Lite silver, en keramikskål och en vacker målad bricka. De små kakelplattorna med skepp kunde jag inte låta bli eftersom de påminner mig så mycket om Holland. Hela asken full var så fin, men kunde inte motivera vad jag skulle ha dem till. Spegeln ska upp i storebrors rum. Som jag saknar dem idag när känslorna är på utsidan, huden tunn och tårar bränner bakom ögonlocken. En sådan dag.

Då sluter jag mig inne i min egen värld. Brygger kopp efter kopp och dricker smoothie till lunch, går långa promenader och knipsar körsbärsblommor på vägen. Min favorit består av cashewsmör, fryst mango och havremjölk. I högtalaren pratar Bob Hansson om ifall det går att välja att leva oeffektivt. Önskar att det gick, känner mig så trött nu.

Häromdagen var jag hemma hos min nyfunna vän Natalia. Våra tjejer går i samma klass och där fann vi varandra vid hämtning och lämning och numer efter skoltid. Hon hade ett så makalöst vackert foto inramat på väggen. Natalias letters.

Jag fick låna med mig boken av Sarah Cooper och Nina Gorfer som är något av det finaste i bokväg jag hållit i. När lillasyster kommer hem ska vi bläddra fram hennes klasskompis som också är med i ett uppslag.

Körsbärsblommorna flyttar runt med mig

Och jag nyper sticklingar och dricker ljummet kaffe med havremjölk till Thomas Stenström medan jag betar av listan i en ostrukturerad ordning. Denna vår är jeansen vita, imorgon är det Maj och jag hade ett långt samtal med Minna på promenaden. Om att våga kasta sig ut, om människor som slutar kommunicera och om att ro runt ett hem och barn på egen hand.

Min andra favorit består av fryst mango, äppeljuice, pressad citron och ingefära. Mycket citron, viktigt!

Himlen över city har blivit min trygga punkt när jag inte vill tänka och tapeten ska vara med i ett roligt jobb nästa vecka, ska visa mer sen. Nu ska jag sjunka in i Hemma igen på svtplay, också en bra syssla när man vill fokusera bort. Imorgon, mina vänner. Imorgon är en ny dag. Välkommen maj!

5 reaktioner till “Sista dagen i april

  1. Åh, nu har jag äntligen hittat en serie för mig! Helt fast i ”Hemma igen” tack för supermysigt tips. Har dessutom plöjt ett gäng avsnitt av ”allvarligt talat” nu – alltså han har så mycket klokt att säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s