Mellan ord, musik och gula toner

Det är fredag och jag är så himla pepp på helg tillsammans med barnen. Vi har en plan som du kan skymta här ovanför. Kaffet kommer från morgonens kanna, jag sippar mig långsamt genom dagen, lyssnar konstant på Asaf Avidan och läser Vigdis Hjorth i mellanrummen.

I onsdags var jag på författaruppläsning på Forum för poesi och prosa och lyssnade på Vigdis Hjorth när hon läste ur Arv & miljö. Vilken gripande läsning. Tror alla i rummet blev helt knockade av hennes inlevelse i de olika karaktärerna. Och suddigt men ändå, var tvungen att visa hennes så raka och sanna hälsning i boken jag köpte med mig. Blir glad bara jag ser denna hälsning:

Lycka till med det krävande livet!

Och i samma sekund som värmen slog till kom lusten att använda min gula klänning igen. Har verkligen längtat efter den här perioden. Solglasögon, fladdrigt runt benen, sneakers, jeansjacka, varma kvällar, körsbärsblom som börjar brista, uteserveringar och glass i parken med barnen.

Denna vecka har jag börjat min fortsättningskurs i photoshop. Så himla kul och har lärt mig massor. Allt ifrån små redigeringsknep till animering och hur man omvandlar bilder till Pop art eller blyertsteckningar. Kan verkligen rekommendera denna kurs som är helt på distans, väldigt pedagogiskt utförd med både text och mänger av bilder på genomförandet för att man ska klara alla moment hemifrån. Dessutom bästa supporten om man kör fast nånstans. I förmiddags jobbade jag med lillasysters fläta, vilket var väldigt roligt.

  Och gula blommor på fredagen fick ta sällskap med förra veckans franska tulpaner. Älskar färgkombinationen.

Om en liten stund ska jag hämta mina barn, pussa dem extra mycket och åka till Växtverket och krama Lisa och gratulera till nya lokalen. Sen glass i solen och planera inför Kajkanten.

Hoppas att du får en fin helg, att du har det bra där du är.

 

En reaktion till “Mellan ord, musik och gula toner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s