Slaked lime dark i köket.

Förra veckan tog jag mig äntligen för att måla om köket. Det blev en dämpad greige ton, precis så mjuk och harmonisk som min stökiga hjärna behöver just nu. Färgen heter slaked lime dark och kommer från Little green om någon undrar. Knopplisten är också ny och kommer från Granit.

Här ser du skillnaden bättre. Tvekade på hur jag skulle göra med hyllan. Om jag skulle skruva upp den på samma plats, måla in den i samma ton som väggen eller låta den bryta av så här. En kopp starkt kaffe på det.

Favoritporslin.

Och du. Jag är medveten om att jag mest skriver om loppisfynd just nu, att orden är få. Att jag inte delar med mig så mycket av mina tankar och den inre processen. Faktiskt mindre än jag själv vill. Men vi låter det falla på plats först, lite till, och sen är jag redo.

Båda tavlorna kommer från mitt barndomshem. Den ena har ni ju sett förr. En fransk meny från 60-talet som mina föräldrar plockade med på en av sina roadtrips. Den andra tavlan hittade jag i förrådet när jag rensade och nu var det dags att ta fram den kände jag. Påminner om barndomen och passar så fint in nu.

En helgfrukost med barnen.

Storebror snodde åt sig kameran och han och lillasyster arrangerade den här bilden. Till Instagram mamma!

Tapeterna i bakgrunden är Hanna Wendelbos senaste kollektion Lyckebo för Midbec. Underbar. Började tveka och tänka att jag kanske skulle tapetsera i stället för måla. Kanske hallen då? Och korgen där. Den köpte vi på @patinaverket och just nu lägger vi pappersåtervinning i den, men snart, snart kommer den att vara vår perfekta picknickkorg. Tänk dig vad härligt att packa den full med ostar, bröd och vin och klättra upp på ett berg med någon du tycker om.

Önskar oss en fin måndag nu

2 reaktioner till “Slaked lime dark i köket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s