Saker som faller på plats

Jag har så länge haft en längtan inombords efter att måla om, flytta runt, rensa ut och hitta ro. Eller kanske snarare att allt det där redan skulle vara gjort. Under hösten var både tiden och orken obefintlig och bara tanken på att börja någonstans gjorde mig alldeles matt. Lusten att göra det där extra eller att handla något till hemmet fanns knappt och allt liksom stagnerade. En konstant känsla av att inte ha kontroll över alla växande högar, den långa listan av saker som borde bli gjorda. Och du vet, kaoset utanför hänger ju ofta ihop med kaoset inombords på något sätt.

Den viktiga tiden jag har fått nu har sakta men säkert gett mig energin och lusten tillbaka och för några veckor sedan hamnade jag helt oplanerat i ett flow som fick mig att gå igenom hela mitt hem enligt KonMari metoden. Jag har bara sett två avsnitt, men så fort jag började rensa ut insåg jag hur positivt det påverkade mig och plötsligt kändes det lustfyllt att göra denna totala genomgång i varenda skåp. Jag har också verkligen frågat mig många gånger hur lycklig jag blir av en specifik sak, vilket gör det oerhört mycket enklare att skilja sig från olika ting.

Det fina med att rensa ordentligt är också att man blir medveten om vilka saker man faktiskt behöver och vad man saknar i sitt hem. Hos oss blev det tex tydligt att ett skrivbord med lådor vore toppen eftersom lillasyster har otroligt mycket småsaker som inte haft någon riktig plats. Hon behövde också en papperskorg och en bokhylla för att få ordning och överblick.

På sistone har jag sålt  och skänkt otroligt mycket av sådant som vi inte behöver eller har glädje av längre och för pengarna har jag istället köpt just det som vi behöver. I bilden ovanför är skrivbord, stol, bokhylla och en gula kistan sådana köp. Allt secondhand.

Här är några fynd från förrådet i källaren. Tavlor till väggarna, fina gamla servetter från min mormor, en asiatisk liten urna, Sadako och de tusen papperstranorna, broderade små dukar och mängder med foton, lappar och kort jag sparat. Hittade också en Karl-Johan stol som jag hoppas att vi ska finna en plats till.

I storebrors rum behövdes en liten hylla till alla tidningar, så den svarta till vänster är också ny i vårt hem, köpt på @patinaverket. Själva hyllan har storebror stylat med sina egna saker. Älskar kontrasten i denna människa!

Så fint att gräva fram bortglömda saker och minnen. Där är ju jag och pappan för typ tio år sedan. Så unga, och lugg hade jag på den tiden.

Förutom detta städflow har jag också jobbat på mina olika skoluppgifter. Försöker läsa in den ena kursen i förväg för att göra utrymme för mig själv under de två veckor i mars då jag bokat en intensivkurs på körskola. Ni får hemskt gärna heja på mig eftersom jag tycker att det är både svårt och läskigt att ta körkort, men är samtidigt motiverad och väldigt fokuserad när jag vill något.

Så denna fredag kände mig värd något extra och tog en promenad till stan och köpte blommor, ostar och nocerella oliver (de godaste!). Hittade även så fina ljus på granit och färgburken ska användas för att måla om ett litet bord i lillasysters rum.

Byrån målade jag om igår kväll med antikrundan i bakgrunden. Knopparna, vasen, pallen och fåglarna kommer från loppis. Den lilla tavlan, ljusstakarna och den blåvita krukan är arvegods. Älskar känslan att omge mig med saker som har historia och det är väldigt sällan jag är sugen på nya ting när det kommer till inredning.

Och blombuketten, lite gles kanske, men vår fredagsrutin är att barnen får välja varsin snittblomma inför helgen. Ska visa imorgon hur buketten blev när vi alla tre fått bidra.

Nu väntar ett avsnitt av The Affair och sen sova… Imorgon ska vi heja på storebror som ska spela schackturnering!

3 reaktioner till “Saker som faller på plats

    1. åh, den är faktiskt från Jotex 🙂 jag pluggar bildredigering och en skrivkurs (typ opinionsbildning, retorik, att anpassa texter efter mottagare osv. Och ja, körkortet! har känt sånt motstånd men nu känns det faktiskt kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s