Kulturen i min kalender

Min kalender är inte så fylld på kultur just nu som jag hade önskat. Däremot är den alldeles full med körlektioner på körskola, så jag kanske får vara nöjd ändå. Här kommer i alla fall mina tips på kultur de kommande veckorna.

Imorgon spelar Jûnius Meyvant på Pustervik.  Älskar båda hans låtar som är med på listan jag delade igår. Gå och se om du får möjlighet! Har själv varit väldigt sugen på att gå men ska istället låna hem lillasyster för en natt och tanka närhet. Blir väldigt fint det med.

I början av Mars har jag bokat in en kväll på Frances på Hönö tillsammans med min mamma och syster för att se min lillebrors band Rôbe spela. Denna kväll är slutsåld men den 23/3 spelar dom igen, tips om du har möjlighet. Jag blir alltid så uppfylld av Adrian och hans kompisar. Sista stycket i klippet ovanför gör mig alldeles gråtig. Boeves psalm är nog den vackraste och sorgligaste musik jag vet och summerar på något vis alla känslor jag någonsin känt i ett enda komplext svep.

1-3 Mars är det dessutom dags för Passion för Mat på Åbymässan. Årets tema är Mat från grunden och jag ser väldigt mycket fram emot att upptäcka mer närproducerat, provsmaka och hämta ny inspiration. Tidigare idag var jag på en frukost på mässan och lyssnade på Lotta Hultén, grundaren av Passion för mat. Så inspirerande med människor som brinner för något. På plats var även Patrik Sewerin från Garveriet som blivit utsedd till årets eldsjäl. Han är verkligen en stjärna på att laga fantastiskt god mat från grunden och hans tänk om närproducerat och tillvaratagande smittar verkligen av sig. Hans frukost var bland det ljuvligaste jag ätit..

I början av mars ska jag också se Shirins vargar på Göteborgs stadsteater.

”Ett närgånget och karaktärsdrivet drama om offer och förövare av Johanna Svalbacke.

Del 1: En våldsam kollision. En man krockar mot något i mörkret. Ett rådjur som inte vill dö.

Del 2: Ett samtal mellan en ung kvinna och en äldre man. Ett psykologiskt spel. En dragkamp mellan makt och beroende. Om det svåra att tala om ett övergrepp i efterhand.

Del 3: En kvinna på en vårdmottagning efter ett sexuellt övergrepp. En klinisk undersökning.

Shirins vargar är ett angeläget drama av filmisk karaktär om mänskliga möten som kolliderar. Pjäsen ställer frågor om avsikt och motstånd och om det går att vara offer och förövare på samma gång.”

 

Imorgon åker min pappa iväg på tåg och konstresa i Europa i tre veckor, så genom hans Instagram kommer jag ändå få tanka en hel del kultur 🙂

Så, det var det. Ha en fin kväll nu<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s