Med hälsning från min moster

Idag har jag suttit på café och varvat skrivuppgifter med bildredigering. Så himla kul att lära sig från grunden!

Men jag började dagen med en chiapudding. Så här gjorde jag min:

2 dl mandelmjölk, 3 msk chiafrön, 1 krm vaniljsocker i en skål över natten. Färsk apelsin, mango och granatäpple, hackad kokos, cashewnötter och honung ringlad på toppen. Så gott!

Och så ville jag berätta om den finaste omtanken. Det kom ett sms sent en kväll förra veckan från ett nummer jag inte hade inlagt i min telefon. Förstod inte först..

”Äger du tvenne slantar, sade Ti-Li, på din resa, så köp dig ett bröd och en blomma. Brödet du köpte är till för din föda. Blomman visar att livet är värt att leva.

Fick dessa rader av min pappa i september 1961 och vill lämna dem vidare. Är din swish detta nummer? Så kommer snart några slantar…”

Från min kära moster som vet vilka ting i vardagen som piggar upp mig. Så fint, eller hur? Jag köpte tre fång från Bunches, för att få en riktigt maffig bukett, och ett frukt och nötbröd från Da Matteo. Sådan lyx mitt i veckan för en student.

Nu ska jag lyfta över ett sjukt barn till min säng och hålla henne nära. Men en annan dag ska jag berätta om filmerna som skakade om mig, om flowet som kom förra veckan och som fått mig att nästan maniskt rensa, slänga, skänka, skrubba, frosta av, rama in och måla om. Om en längtan, en sång och en text jag hittade. En annan dag min vän.

4 reaktioner till “Med hälsning från min moster

  1. Så rart och omtänksamt. Jag som haft mostrar och annan släkt som bara tagit och krävt blir smått gråtfärdig av sånt här. Härligt med din nya energi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s