Tio snabba om mig

Blev inspirerad av Krickelin som berättade tio snabba om sig själv, så jag gör likadant. Här har ni tio saker om mig som ni kanske inte visste.

1. När jag var yngre tränade jag fotboll, basket, friidrott, bordtennis, ridning, simning, hiphop och ju-jutsu och säkert något mer som jag glömt.

     2. På gymnasiet gick jag estetisk konst och form. Jag hade långt svart hår och ring i näsan, fotade och målade och fyllde mina dagböcker med deppiga dikter och JAG HATAR MIG SJÄLV SÅ JÄVLA MYCKET.

3. Då hatade jag också att prata inför folk. Fick sån ångest av föredrag eller att tvingas säga något i klassrummet utan att vara förberedd. Utvecklade någon form av socialfobi som tog över alldeles för mycket när jag var runt 20 nånting men som med åren blivit mycket bättre.

4. Jag är på långt håll släkt med både Elsa Beskow och Vincent Van Gogh.

5. Har suttit i förhandling med Migrationsverkets generaldirektör och rättschef pga blev anmäld för att ha agerat fel i ett ärende när jag jobbade på förvaret, trots att jag gjort helt korrekt och bristerna låg på andra nivåer. Jag var höggravid och har aldrig varit så rädd för konsekvenserna i hela mitt liv. Som tur var såg dom hur fel det var att jag blivit anmäld och gav mig upprättelse.

6. Har ett certifikat i thaimassage.

7. Hoppade från femmans trampolin när jag var fem, stod alltid på händerna som liten och har haft minst tre hjärnskakningar pga vild.

8. När jag var yngre ville jag bli barnmorska! Kan fortfarande tänka på det ibland. När min lillebror fick sitt första barn var jag med på förlossningen och jag har  en hemlig dröm om att kastas in i en situation där någon som inte hinner åka in i tid behöver min hjälp, får sånt adrenalinpåslag när jag tänker på det.

9. Jag pratar alltid högt med mig själv.

10. För ca 15 år sen läste jag en utbildning som hette Programmet för medvetandestudier. En blandning av filosofi och neuropsykologi, allting kopplat till medvetandet. Jag läste tillsammans med en tjej som jag även hade en passionerad relation med. Vi satt uppe hela nätterna och drack Manhattan, lyssnade på Serge Gainsbourg och fastnade i dom djupaste samtalen om medvetandet, livet och vår existens. Fastnar fortfarande i dom tankarna, så sjukt intressant..

 

Vill du berätta några snabba om dig?

 

 

6 reaktioner till “Tio snabba om mig

 1. 1. Jag är 43 år och har arbetat som förskollärare sedan 1998! Läääänge! Kanske för länge?
  2. Jag hade enskild firma vid sidan om under ett par år. Då gjorde jag porträtt- och bröllopsfotograferingar, men det administrativa och stressen att ”jaga” jobb, tog till slut död på lusten att fotografera.
  3. Just nu har jag kanske den mest livsomvälvande perioden i mitt liv, då jag genomgår en cellgiftsbehandling. Och funderar dagligen över hur jag bäst ska leva mitt liv, ta till vara på tiden, vara snäll mot miljön, mot mig själv, äta rätt mm. Oändliga tankar och funderingar.

 2. • I somras fick jag reda på att min stamfader är ingen mindre än Gustav Vasa. Sjukt glad blev jag som alltid gillat kungligheter!
  • Började ta Streetdance klasser i höstas. Jag är 44 år… Älskar det!
  • Hade min största känslomässiga upplevelse i livet när jag och min då trettonåriga grabb stod längst fram på Avicii på Bråvalla 2013. Fantastisk stämning och dessutom få dela den här upplevelsen med min son❤️

 3. 1. Jag har två barn och en man och har varit nära att bli helt slutkörd men känt att jag klarat det för att jag ofta tänkt för mig själv att det kan inte vara så här tungt för evigt och mycket riktigt så är det ju aldrig exakt lika hela tiden. Nu börjar livet bli enklare igen.
  2. Jag är filosofisk och älskar att grotta ner mig i livshistorier och känslor och måenden men med utspridda vänner och två flyttar på vuxna dagar så är de samtalen inte så ofta längre.
  3. Jag är väldigt glad och har lätt för skratt med rätt personer. Av samma anledning som nr 2 så blir rätt anledningar inte så ofta så vardagen är inte så fylld av skratt som förr. Självklart med familjen men jag saknar de där skratten som gör att magmusklerna jobbar 🙂
  4. Jag lider av separationsångest och har lite ångest då och då tror jag. Hanterbar men ändå tydligt när jag känner suget i magen.
  5. Jag älskar att bli äldre och mer trygg för varje år! Snart 39 år! Jag var otrygg ända tills jag blev 30.
  På sätt och vis gladare och mer naiv men också mer otrygg!

  Gillar din blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s