Mina promenader och mellanrummen

En dag mixade jag ihop något som påminde om snickers, fast nyttigare. Bra för mig att hitta sådana godsaker som jag kan ha till kaffet när jag sitter hemma och skriver om dagarna. På en av mina långa podcast-promenader lyssnade jag på Billgren Woods avsnitt där de spanar på Asien som vår starkaste trend 2019. Åh, det fick mig att tänka på min lillebror Aron som bott i Japan i 12 år och som jag inte träffat på över fem år. Så glad att han funnit en plats och ett liv som passar honom, men så sorgligt för oss som inte får ha honom nära.

På en av mina promenader gick jag förbi Patinaverket och spanade in genom fönstret och såg så mycket fint. Kom hem med en tavla, som kändes helt fel. Lämnade tillbaka den och kom hem med en pall som kändes helt rätt. Så typiskt mig. Så väldigt spontan ibland.

Denna vecka har jag också lyssnat på söndagsintervju med Kristina Lugn och Jan Myrdahl. Och Värvet med Anna Kinberg Batra, Kim Cesarion, Shanti Roney, Lykke Li, Gunhild Stordalen och Kaj Linna. Tycker intervjuform är så himla skönt att lyssna på just nu, älskar tempot i Värvet som passar mig perfekt. Lykke Li och Shanti dröjde sig kvar på olika sätt, liksom Kristina Lugn. Mamma visade ett foto nyligen där hon och min moster är brudtärnor på ett bröllop tillsammans med Kristina i början av 50-talet. Så vacker bild av tre vackra barn. Hon i mitten med det vilda håret och fräknarna, känns sorgligt att hennes egen uppfattning om sig själv varit en helt annan.

Var  förstås tvungen att göra en ny sats med  raw-snickers (eller vad vi nu ska kalla den) när den första tog slut. Och om du vill testa:

10 dadlar mixas med en stor matsked jordnötssmör, en skvätt neutral matolja, en näve cashewnötter och havssalt. Forma hur du vill och ringla över smält mörk choklad och flingsalt. Mmm, så gott!

 

Fin helg nu allihop.

2 reaktioner till “Mina promenader och mellanrummen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s