I mellanrummen

Nu har jag haft några dygn i min egen bubbla. Har hållit mig nära granen, nära mina känslor. Tänkt, känt, pratat för mig själv, läst, fyllt på kaffekoppen, lyssnat på pod, promenerat raskt, badat varmt, tänt ljus,  skrivit, gått till botten, planerat framåt. Nu vet jag vad jag vill 2019.

Och barnen kom hem med rosiga kinder, varma kramar och julförväntningar. Här är några av hennes julklappar som jag fotade av innan jag slog in dem i tapetrester och fina papper och band jag sparat. Tror att hon kommer bli extra glad för hängselbyxor och möbler till dockskåpet. Titta så fin liten almogesamling jag hittade på Tradera. Nu längtar jag efter att få läsa Ensam i bokstävernas land tillsammans med henne.

Några badbomber från Lush. Så himla bra där! 100% vegan, handgjort, etiskt, mot djurförsök, inga onödiga plastförpackningar osv. Jag köpte dessa för halva priset. Älskar beskrivningarna av hur badet förvandlas till en galax i pastell eller blir till ett stjärnfall som dansar fram över vattenytan.  Tänker att vi ska köra någon form av nyårsspa här hemma med levande ljus och glittrigt vatten. Mjukt och nära. Vår lilla familj.

Tänker också att vi ska ge oss på ett 1000-bitars pussel, under jullovet, och läsa om Grundämnenas magiska värld. Några julklappar till honom ❤

Kanske att jag unnar mig mitt bad någon kväll när jag kan sluta ögonen helt, släppa allt omkring och låta gyllene pärlor av havssalt skölja över mig…

Ska snart berätta om vad jag vill med det nya året. Har nog aldrig känt mig så skör och ledsen och samtidigt målinriktad, hoppfull och fokuserad på samma gång. Två parallella spår som driver mig framåt och tillsammans hjälper mig att förstå vad jag behöver göra.

2019 ska bli mitt år, känner det så starkt nu, en riktad längtan som behöver komma ut.

Ps. Tusen tack för era kommentarer på sistone. Så himla fint att ni delar med er, att mina texter betyder och ger något tillbaka. Och du som skrev att du hittat till mig och inte hittar ut. Så varm inombords av att få så fina ord till mig. Kramar!

3 reaktioner till “I mellanrummen

  1. Hej Nanna,
    Jag hoppas att du har mycket glädje av din jullovsläsning. Och jag önskar och hoppas på ett bra 2019 för oss alla. Små steg framåt och det mesta brukar reda sig. Tack för dina stämningsfulla bilder och texter.
    Simma lugnt!

  2. Åh, jag älskar dina till livet så kärleksfulla ord, din respekt för dig själv och din beslutsamhet mitt i all skörhet och ledsenhet. Jag önkar dig ett ofantligt gott nytt år.
    Kram älskade du ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s