Dagarna innan jul

 Så här såg det ut hos oss innan granen flyttade in. Så fint att hänga Amaryllis i fönstret tycker jag. Bara att komma ihåg att vattna i stjälken med jämna mellanrum, så håller den sig ganska länge. Vet inte hur många gånger jag har upprepat att jag älskar vattnet utanför mina fönster. Svajiga dagar betyder det ännu mer för mig. Frihetskänslan när båtarna glider förbi.

Träffade min barndomsvän en dag förra veckan för en lång fika på Antikhallarna. Fick med mig ett så fint paket.

Hemgjort och återbruk är det bästa. Nybakad stomp inslagen i en linneservett och med torkade blommor som dekoration. Så fint ❤

Hittade ett fint hårband på H&M, som en scarf om håret fast en snodd. Lyxig men inte så dyr.

Och med posten kom en julklapp från mina vänner Anna och Malin. Ensam i bokstävernas land måste vara det vackraste jag sett i barnboksväg. Bilderna är magiska på ett förtrollat vis, och texten så himla fin. Fantastisk, genialisk och lite hipster på ett underbart sätt.

En morgon var jag inbjuden till en julig frukost i Elins popup butik i Nääs fabriker. Så stämningsfullt att kliva in där innan det ljusnat. Massor av ljus och doft av risgrynsgröt, kanel, kaffe och vegetarisk julskinka. Fina modiga samtal där över bordet sen.

Och så här möblerade vi om för att få plats med granen, och ljuskronan har fått ris och nya ljus. Nu har dom älskade barnen åkt till farmor och farfar, och jag försöker landa i mitt. Tänker mig en lång isande promenad, ett samtal med min syster, paketinslagning med ett glas rött, en ny spotifylista och massor av tända ljus. Blir fint även om ingenting känns som det ska just nu.

4 reaktioner till “Dagarna innan jul

 1. Du skriver så fint Nanna! Jag tycker verkligen om att titta in till din lilla plats i internetuniversumet och att få längta lite efter nya inlägg. ❤️
  Jag hoppas att du får en fin jul och en härlig början på det nya året! ❄️

 2. Hej! Jag hittade hit och hittar inte ut igen ☺️
  Läser mig igenom sida för sida av din blogg och tycker så mycket om den.

 3. Tittar ofta in till dig. Du förmedlar lugn och tillförsikt.
  Livet svajar här oxå.
  Gott då att det finns starkt kaffe, goa vänner, fina texter med igenkänning..
  Försöker ha tillit till att allt kommer o bli bra. Nån gång måste väl livet lugna ner sig?
  Önskar dig en fin julhelg..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s