Bondens marknad och äppelpaj

En ny men välbekant känsla vilar över tillvaron nu. Hösten. Så varmt välkommen. Att vaggas till sömns av storm utanför fönstret är väldigt rogivande tycker jag, liksom regn som smattrar mot rutan.

Älskar lördagar med barnen och efter en lång frukost tog jag dem i handen och promenerade till Haga och Bondens marknad. Vi hade bestämt oss för att handla äpplen till en paj och bjudit in min mamma till eftermiddagsfika. En höstig bukett fick också följa med. Vem kan låta bli när det står hinkar överfulla med Dahlior och annat fint i höstens färger…

Lite tilltygade av Knud men ändå så vackra i sin yvighet.

Lillasyster gjorde smuldeg medan jag skalade äpplen med ljus tända. Paul Simon har gått på repeat hos oss idag och vi har pratat om politik och människors lika värde igen. Så glad över deras kloka tankar och frågor. Självklarheten i deras ögon om hur livet ska vara för alla.

När mamma kom hade det börjat skymma utanför och vi fick en riktigt mysig stund med henne. Den godaste pajen i år konstaterade hon och mitt tips är flingsalt i både deg och när du kryddar äpplena.

Nu ska jag lägga mig under en filt och kolla klart på The handmaid´s tale.

Fin helg nu.

 

 

 

 

En reaktion till “Bondens marknad och äppelpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s