Höstäpplen och valet

På fredagen köpte jag med mig svenska äpplen och en bunt Aster från Hemköp och hittade en väldigt fin inbjudan på hallgolvet. Kakorna fick följa med hem från Korsika.

På lördagen skivade storebror upp varenda äpple och satte ihop juicecentrifugen. Har jag sagt att jag älskar hans engagemang och lust i köket? Helt fantastiskt att ha honom med vid min sida. Så rolig, klok, kunnig och kompetent.

12 äpplen i en kanna. Älskar färgen. Vasen kommer från en av sommarens alla loppisar.

Mycket skratt och värme har rymts i den här dagen, men också mycket oro för det kommande valet. Vi har varvat prat om Korsika och drömt oss tillbaka dit, planerat födelsedagstårtor, pratat önskelistor och om människors lika värde och vad skatt är för något. Imorgon tar jag mina barn i handen och går till vallokalen. Vill att de ska vara med och få en uppfattning hur det går till och hur stort och viktigt det är att vi använder vår röst. Jag kommer att rösta för ett samhälle som är till för alla och som präglas av solidaritet, jämställdhet, antirasism och en hållbar klimatpolitik.

En reaktion till “Höstäpplen och valet

  1. Here in the USA, I follow you, and wish you to have faith that the true majority of us here will cast our votes in November in support of the same ideals you express by yours. Thank you for your beautiful posts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s