Ile Rousse genom mobilen

Tiden, ibland förstår jag inte alls, två veckor passerade och ett Frankrike kom emellan,  en tung PMS-svacka och pirrande kärlek på det. Men nu är jag här och väldigt sugen på att visa ett svep från Korsika. Jag lät kameran vila nästan hela tiden på semestern, men jag hoppas att du liksom jag tycker om att ta del av ögonblick fångade med mobilen. Här ovanför har lillasyster fotat mig utanför vårt hotell i min nya klänning från Weekday.

Familjen ❤ ❤ ❤

Första dagen var det höga vågor när vi badade. Fantastiskt roligt!

En middag med svärdfisk, rosévin och favoritkjol.

En vacker blommande mur vi passerade varje gång vi gick till gamla stan.

En dag tog vi tåget till Calvi och strosade runt mellan gränderna. Älskar verkligen de här varmt ljusgula  fasaderna i kombination med blommande träd. I ett av fönstren hänger den Korsikanska flaggan som syntes överallt och i varenda souvenirbutik.

Musslor är ett måste i Frankrike. Älskar det! Denna kväll satt vi under ett gigantisk fikusträd. Pappan fick en fisksoppa i knäet, maten kom alldeles i otakt, strömavbrott i restaurangen och barnen var trötta, men detta var ändå en av dom mysigaste kvällarna när jag tänker tillbaka.

Korsikansk gelato, så sinnessjukt gott. Vit choklad och pistasch var nog det godaste kombinationen jag ätit i glassväg. Just här hade jag och min syster smitit iväg själva en stund, så mysigt att få prata lite bara hon och jag.

En annan glass som också var god. Och en väldigt fin glasskupa som påminner om den här.

J matchade Frankrike med sin klänning och utsikten var fantastisk. Värmen gjorde dock att barnen mest längtade efter att bada vilket man kan förstå.

En eftermiddag tog jag och lillasyster en promenad till samma plats som hon varit på med pappan dagen innan. Jag blev imponerad av hur bra hon kunde visa mig vägen och vi pratade om vad bra lokalsinne innebär. Att stå här uppe och titta ut över det kristallklara vattnet och bergen runtom var så otroligt storslaget, dramatiskt och vackert. Vi klättrade först in i en grotta och sedan ner för berget och badade en lång stund.

Jag med en Aperol i Calvi, fotad av storebror.

På en liten promenad ner till vattnet innan barnen skulle på disco. Mycket pirr och förväntan i luften som du förstår.

Vi delade pizza vid poolen till lunch mer än en gång. Här hängde vi nämligen en hel del….

Du kanske undrar hur vi reste? Vi bokade vår resa med Langley och valde halvpension pga enkelheten med barnen. Vi vuxna fick kämpa lite med våra egna behov av att se mer av Korsika, testa fler restauranger och utforska Ile Rousse, men samtidigt var detta perfekt i vårt liv just nu. Vår första resa tillsammans efter separationen och med mycket fokus på barnen.

Efter all sammanhängande tid i poolen kan nu båda barnen simma och att få uppleva den glädjen, ivern och stoltheten går inte att beskriva i ord. Så värt även om jag själv väljer havet framför pool alla gånger…

De vackra varma fasaderna igen. Hit vill jag tillbaka och ta mig tid att upptäcka så mycket mer.

Har svårt att gå förbi en sån här vägg utan att fota.

Det här är nog min favoritbild från veckan i Frankrike. Den får mig att tänka mycket på det kommande valet och jag ska försöka formulera mina tankar kring det i ett annat inlägg.

I den här lilla vin och spritbutiken handlade jag vin innan vi skulle flyga hem. Ångrar lite att jag inte fick med mig någon Korsikansk whiskey, men det får bli nästa gång.

Ja så får det bli! En resa tillbaka till Korsika någon gång.

4 reaktioner till “Ile Rousse genom mobilen

  1. Så himla fint hur ni umgås tillsammans med barnen efter separationen! Blir så glad när jag ser det!
    Korsika verkar så vackert, ett lite annorlunda resmål.

    1. Tack Jessika, ja, det är något jag är otroligt glad över! Vår fina relation som aldrig är infekterad eller ansträngd. Vi gillar att hänga och vara med barnen tillsammans och kommer alltid att vara ❤

  2. Å Korsika! Vår favorit-resemål i Medelhavet. Så otroligt vackert med sina höga bergstoppar, det kristallklara vattnet, pinjeträden, de pittoreska byarna osv osv. Vi har varit på ön ett antal gånger å liksom tänkt att nä, man kan ju inte bara åka tillbaka till samma ställe (dina bilder är väldigt bekanta, känns som att titta igenom sina egna foton :)) så vi har provat andra resmål i medelhavet men sen bara konstaterat igen att Korsika är bäst. Så vi trotsar normen om att man inte ”ska” åka tillbaka till samma ställe gång på gång 🙂 å ser fram emot mer Korsika i framtiden. Tips är att hyra bil om ni inte gjorde det men åker tillbaka nån gång 🙂

    1. åh men jaa det kan jag förstå! Och blir man förälskad så blir man ❤ vår dotter blir så lätt åksjuk och speciellt på mindre slingriga vägar som där, så denna gång skippade vi bil, men hade väldigt gärna rest runt så mycket mer. Nästa gång! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s