Tiden som passerade

Jag kom av mig lite i tiden och en vecka passerade visst. Mjukt och snällt så allt är ju som det ska då.

 Blommorna köpte jag för en styling. Vita Dahlior i kruka som höll på att ge med sig.

Någon som vet hur jag planterar om knölen bäst?

Det finns en trädgård nu.

Försöker ta kaffet långsamt i köket varje morgon innan jobbet, men det slutar ofta med att jag lämnar koppen halvfull och trampar i väg på cykeln i sista sekund.

Du vet tiden.

Och vi lämnade stan för bokskogarna. Natten är så mörk och tyst där, så som den aldrig är i stan, aldrig utanför mitt fönster. Älskar vinden i träden, den kolsvarta trädgården. Att sitta på trappan tills det är alldeles mörkt med vin och samtal. Nära, djupt och brett, som jag älskar. Vi såg en stjärna falla där på himlen, paddlade kanot runt sjön och jag började drömma om kyliga höstkvällar med tänd brasa.

Vi köpte med oss ägg från en gård på vägen hem.

Och barnens sista sommarlovsmorgon bakade jag mitt favoritbröd och såg fram emot veckan med inskolning till förskoleklass, vardagens rutiner och att äntligen ha mina barn på samma skola. Om några veckor har vi en vecka i Frankrike att se fram emot tillsammans med pappan och sen går jag in i hösten med en viktig och stor förändring.

Hösten är min, det vet jag nu.

2 reaktioner till “Tiden som passerade

  1. Hej! Tycker din blogg är så vilsam och fin.

    Bröden ser fantastiska ut! Hade så gärna tagit del av receptet om det är möjligt? /Sofia

    1. åh tack söta! Vad glad jag blir… 3 st ärtstora bitar gäst löses upp i tre dl ljummet vatten. I med lite salt, havregryn + vetemjöl tills det blir en deg… (eller vetekli, linfrön eller om du vill ha något annat). Jäs över natten 🙂

      Baka ut på morgonen och in i ugnen på typ 250 grader. Släng in 1 dl vatten i den heta ugnen för mer skorpa på brödet. Superlätt och snabbt och väldigt gott blir det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s