Om känslorna och låten som hållit mig i handen

Först tänkte jag visa dig mina bästa köp denna sommar, bara rea eller återvunnet, det är dealen jag har med mig själv. Men så hittade jag inga länkar och just nu känns det ändå fel att skriva om saker, när mitt sinne kokar som värmeböljan själv.

Kanske skulle jag berätta om känslan när pappan spände fast våra barn i bilen och storebror önskade Avicii på hög volym. Hur jag stod kvar på parkeringen och vinkade med en klump i magen när dom rullade i väg mot landet. Hur jag ville hoppa in i framsätet, veva ner rutorna, sjunga högt, bara dra ifrån allt annat och följa med på deras sommarlovsäventyr.

Eller om låten som har hållit mig i handen genom helgen. På repeat, hundratals gånger, rakt in i mina öron och genom mitt system. På spårvagnar, klippor och milslånga promenader. När mitt inre svajar tycks jag finna trygghet i det högst monotona, något kontinuerligt att luta mig emot. En lyckogråtlåt sa min syster och jag förstår ju precis vad hon menar, så som det känns när jag svajar på kanten mellan lycka och sorg.

Eller om upprymdheten jag kan känna över en vild och spretig bukett. Allt på bilden är förresten återvunnet. Dom vackraste tingen är sällan nya men det visste du väl?

Denna helg har jag slängt alla vissna blommor, mest ätit havregrynsgröt och plöjt Röse & McAllister i mellanrummen. Tänkt att jag skulle vilja sitta med Eva i ett kök och lyssna på allt klokt hon berättar, hur hennes röst lugnar mig när hon berättar om sin inre mordor. Jag har tänkt på storebrors framtand som började växa ut hos mig, läst sms hon skickat som får mig att skratta och gråta samtidigt. Jag har googlat på körskola, ont i äggstockarna och kurser i föräldrastöd. Tänkt mycket på tiden som egentligen är lika för alla, men ändå så svår att få ihop.

3 reaktioner till “Om känslorna och låten som hållit mig i handen

  1. Starka texter som alltid! Skalar bort mer och mer i den digitala världen eftersom det mesta bara får mig att må dåligt, men aldrig din blogg! Du kanske skulle skriva en bok….?

  2. Pingback: Juli genom mobilen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s