En söndag i Varberg

På söndagen lämnade jag två peppade sommarlovsbarn till pappan och satte mig på ett tåg till Varberg för ett dygn med honom. Vi hade tänkt börja med lunch på Lilla Napoli, men tyvärr var det helt fullbokat för resten av dagen. Istället åkte vi vidare till Aska bbq, ett jättehärligt ställe med mat lagad av eld, rök och kol. Rustikt, familjärt och väldigt gott. Tyvärr lyckades jag radera bilderna därifrån innan jag lagt in dem i datorn. Vet inte om det är värmen som gör mig extra snurrig eller bara två väldigt intensiva veckor utan egen tid att ladda om. Hur som helst… På väg från Aska svängde vi in här, på Sjööarvs gård för självplock av blommor. Kan nog inte komma på något annat som gör mig så uppspelt som att få välja, plocka och arrangera vackra blommor precis som jag vill. Kände mig som ett litet barn där och hade kunnat stanna i timmar.

Kolla så fint. Dahlior och luktärt. Resten kan jag inte namnen på…

Vi stannade till på några loppisar innan Strömma för en eftermiddagskaffe.

Där satte vi oss under ett parasoll i skuggan och lyssnade på vattnet som forsade, bläddrade i boken Whats your story? Och jag skyndade in i de små butikerna precis innan stängning och fick med mig en fin tändsticksask. Tänker mig ett besök där snart igen, så mycket mer att uppleva än vi hann med den här dagen.

När klockan närmade sig kväll tog vi en promenad ut på Getterön för ett dopp i havet. Min klänning kommer från For good luck förresten, en favorit hos mig denna sommar.

Tillslut landade vi hemma i hans kök med en flaska vin och pasta på hemodlade tomater och örter. Och så de fina samtalen, djupt och brett, som jag älskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s