I bokskogarna landar jag

På fredagen åkte vi direkt ut till stugan i Hallands bokskogar. Jag hade med en flaska Prosecco som vi drack på trappan och skålade för att vi äntligen har en sammanhängande tid tillsammans framför oss. Efter vårens pusslande med jobb och olika barnveckor kan jag inte komma på något lyxigare än tiden. Nuet.

Vi tog en promenad till sjön och det var så magiskt vackert där med spegelblankt vatten omsluten av mörk skog. Samtalen på bryggan, tystnaden och närvaron är sådant som jag vill ta med mig in i ledigheten nu.

Knarriga golv, morgonkaffe på trappan, enkelt, lite skavt, vackert och nära är precis vad jag behöver för att sänka axlarna.

Jag tänker på fisketurerna, barnens skratt, kvällsdoppen och att få springa genom bokskogarna.

Tänker på tiden vi har och hur jag vill förvalta den. Tänker på sticklingar och loppisassietter jag vill ta med och ett blommigt fotojobb jag ska göra.

Tänker på kubb, vattenkrig, loppisar och annat kul.

I morse smög jag runt med kameran medan han gjorde kaffe. Titta vilken fin lucka! Tänker ibland att jag skulle vilja ha en kurbits på min andra arm, eller kanske en rallaros. Så vackert båda delarna, och påminner mig om Dalarna och var jag kommer ifrån.

Så fint att ha en plats som denna att landa på.

Nu är jag hemma med mina vackra barn som kom till mig idag, men på måndag åker jag tillbaka tillsammans med dem.

2 reaktioner till “I bokskogarna landar jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s