En krans av blommor

På fredagsmorgonen kom pappan tidigt och hämtade barnen och jag åkte in till torgpassagen för en ljuvlig frukost på Blomrum och en workshop i kransbinderi. Jag valde att göra en halvkrans, lite som ett maffigt blomsterdiadem, i blekrosa och mer brända toner som gult och orange i olika nyanser.

Linda som driver Blomrum berättade att blomsterkrans i håret på bröllop är något som kommer mer och mer.

Jag som aldrig riktigt varit typen som haft blommor i håret någonsin, tänker att just om jag gifter mig någon gång skulle jag kunna tänka mig det. En enkel klänning och blomsterdiadem liksom, dom närmaste nära, och kärleken.

Har knappt nuddat vid tanken tidigare. Inte förrän nu.

Linda berättade också att man ska duscha kransen och förvara den i en påse i kylskåpet för att den ska hålla sig fin, tex om du binder den dagen innan midsommar.  Svårt att stänga in något så vackert i sin kyl, tänker jag. Min fick pendla mellan kylen och kroklisten i köket innan jag textade pappan på söndagseftermiddagen och frågade om barnen ville ha den.

Det ville dom absolut och kom och hämtade den uppspelta och glada.

Så fint och känslosamt att få en liten glimt av dem en söndag på pappans vecka. Glad att den vackra kransen fick följa med dem hem samtidigt som hon lämnade kvar ett av sina gosedjur med orden: ”hon längtar efter att vara med dig mamma”

En söndag med känslorna tätt inpå, som alltid.

2 reaktioner till “En krans av blommor

  1. Den vackra blusen, går den att finna någonstans?

    Tack för din inspirerande blogg. Den gör livet vackrare. Tack

    /Sofia

    1. Förlåt mitt sena svar. Tack snälla! ❤ blusen kommer från Weekday, fast från förra sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s