Release för Mammornas bebisresa!

På lördagens förmiddag träffades de små kusinerna utanför Bokskåpet  –  Göteborgs charmigaste och bästa bokhandel för barn och ungdomar. Vi var alla väldigt peppade på att ses och tillsammans gå in och lyssna på sagostund om Mammornas bebisresa. 

Egentligen började festligheterna redan kvällen innan med en mer vuxen release för familj och vänner. Så på fredagkvällen tog jag min kärlek i ena handen och mina barn i den andra och stannade till hos Tant Blomma där barnen fick välja varsin bukett att överlämna till författarna. Och vilken fin kväll det blev sen. Omgiven av vänner, syskon, mina barn och föräldrar, min kärlek och barnens pappa, kan jag inte känna annat än en stor tacksamhet och stolthet över hur vi format vår tillvaro. Känns otroligt värdefullt att få visa barnen att familjer kan bestå av två mammor eller två pappor, en av varje, ensam eller tillsammans, men också att vi kan omforma våra relationer och att nya människor kan träda in och spela en viktig roll. Så länge vi väljer våra människor med omsorg och pratar med barnen på deras nivå kan det väl inte bli annat än bra tänker jag. Det var knappt att jag kunde hålla tillbaka tårarna när min fina bror spelade A Mi Manera tillsammans med några vänner, och jag tittade mig omkring och såg alla viktiga människor i mitt liv samlade. Och så den enorma stoltheten över mina syskon som gett ut sin första barnbok! Själva anledningen till att vi alla hade samlats.

”Isa och Anna har i många år varit kära, nu börjar de längta efter att ett barn få bära. De åker till ett
sjukhus för att sätta in frön. Sjukhuset ligger på den gröna vackra ön.”

I bilderboksberättelsen Mammornas bebisresa får läsaren följa parets långa väntan på den nya familjemedlemmen – med inseminationer,
årstidsväxlingar, växande mage, ultraljud, namnspåning och värkar.

Hedvig van Berlekoms rimmade text är enkel och direkt med ett poetiskt skimmer som samspelar väl med Adrian van Berlekoms bilder.”

Urdrag från BTJ-häftet nr 15, skriven av Sarah Magnusson

Ett barn växer i magen. Isa och Anna längtar. De får vänta länge. En kväll mitt i vintern är det äntligen dags för bebisen att komma ut. Följ med på resan från ett litet frö till en färdig bebis. En resa fylld av kärlek och nyfikenhet.

Adrian har illustrerat alla fantastiska bilder till Hedvigs poetiska text på rim. Och jag tycker att varenda människa borde ha denna bok hemma oavsett hur den egna familjekonstellationen ser ut.

Storebror frågade mig vad vi har för fördel med att känna författarna till boken, så himla klok och genomtänkt fråga för en sjuåring tycker jag. Fördelen måste vara just den att vi får ha dessa kreativa, handlingskraftiga, normkritiska, kärleksfulla personer så nära i livet, tänker jag. Mammornas bebisresa finns att beställa på Idus, Adlibris och Bokus. Så susa in där!

Heja Hedvig och Adrian, jag är så otroligt glad och stolt över er.

5 reaktioner till “Release för Mammornas bebisresa!

  1. Nanna, så otroligt fint du fångar fredagskvällen och sagostunden på lördag. Den fina och nödvändiga barnboken, stämningen, musiken människorna. Breddfullt av kärlek, värme och glädje – allt fångade du i ord och bild

  2. Åh kan inte annat än hålla med, så himla fint fångat! Du skriver så klokt och kärleksfullt ❤ Första bilden är bara helt underbar!!

  3. Pingback: Dagar hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s