In Bloom – Workshop hos Krickelin

I måndags tog jag tåget till Varberg tillsammans med Cattis för att delta i en workshop hemma hos fina Krickelin. Hon hade precis tapetserat sitt kök i mönstret Thistle från Boråstapeters senaste kollektion In Bloom och kvällsljuset var sådär magiskt, varmt och mjukt.

Jenny Hahne har designat större delen av kollektionen och här berättar hon om de olika mönstren och om hur en stor del av inspirationen kommer från blommor och växter som hon plockade i dikeskanten på väg till jobbet förra sommaren. Just detta mönster tycker jag är så oerhört fint. En nyproduktion av ett gammalt mönster, där en del av slitningarna i originalet har bevarats, om jag inte minns fel.  

Tycker väldigt mycket om Kristins val till sitt kök.

Och tappade andan lite när jag såg Carnation garden hemma hos Sofia Mokkasin.

Tror ändå att jag hade valt Foxglove om jag hade utrymme att tapetsera om. Om jag hade haft ett torp, eller bott i mitt drömhus… Ja, då hade jag nog skapat en alldeles egen blommig värld att landa i.

Efter att vi tagit del av kollektionen och småpratat i köket med ett glas bubbel i handen, gick vi ut i trädgården för att äta middag i växthuset.

Vegetariskt från Verket och vin i vackra gröna glas, fågelkvitter och kvällssol. Helt underbart…

Så fin blandning av bloggare, gamla och nya bekantskaper, och vi hade nog alla kunnat sitta kvar där och prata i timmar medan mörkret och kylan kom smygande.

Kristin hade förberett en mängd sticklingar fint förpackade i tapet. Eller rättare sagt, hon berättade att hennes man hade packat dem åt henne medan hon gjorde något annat, och jag tänkte på hur fint det är med kärlek och den där hjälpsamheten när man vill underlätta för någon man tycker om. Och så Boris, så gullig!

Kunde inte låta bli att ta en bild av dessa gigantiska Dr Westerlund som bredde ut sig i ett helt fönster. Jag hoppas att min stickling ska vara lika livskraftig och full av energi som dom här…

Efter middagen var det dags för akvarellmålning. Jenny hade plockat fram färger, penslar och böcker.

Jag kastades tillbaka till mina gymnasieår på estetisk linje när jag satt där. Tänker att jag oftare borde hålla i en pensel, låta vatten och färg flyta ut och skapa egna mönster.

Så otroligt avkopplande att sitta och måla tillsammans, gå in i en egen kreativ bubbla, och samtidigt prata om stora och små ting i livet med fina människor omkring.

Medan solen sänkte sig drack vi kaffe och åt dessert i köket. Några målade medan andra fastnade i samtal vid köksön.

Jag lyckades visst inte alls fånga speciellt många personer på bild men tyckte att denna som Kristin tagit på mig och Cattis var så fin att jag var tvungen att låna den ❤

Om du är nyfiken på att se fler tolkningar från kvällen så tycker jag att du ska titta in hos:

Krickelin

annacate

Dromma

Babes in Boyland

Diadonna

By Emma

och

Miranda Rebecca 

Tusen tack Boråstapeter och Kristin för en så fin kväll som jag kommer att spara på länge, länge.

3 reaktioner till “In Bloom – Workshop hos Krickelin

  1. Vilka vackra bilder och magiska tapeter!
    Ser ut som en fantastiskt kväll!
    Din blus, gillar den så mycket och tänkt klicka hem den fler ggr, men är lite osäker på storleken.. är den stor/liten? Kram Jessika

    1. hej Jessika! Förlåt mitt sena svar! Jag har stl 36 på min… brukar pendla mellan att ha S/M på mina plagg. Denna är ganska puffig så jag tycker du kan välja en mindre storlek om du är osäker. Önskar dig en fin vecka. Kram Nanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s