Hemma

Jag skulle gärna ha låtit påsken dra ut på tiden om jag fick bestämma. Så härligt med lunket, all god mat, närheten och ledigheten. Men lika snabbt som vardagen drog igång igen kom en förkylning eller möjligen en allergisk reaktion, så nu är vi hemma i långsamheten igen. Gårdagens morgon började med ett spöregn ute och nybakade baguetter och levande ljus inne.

Allt ris fick slängas ut omedelbart förstås och äggen hamnade i en skål istället.

Vi har planterat chili och apelsinkärnor, spelat UNO och gjort en trollskog av lera…

Så mysigt att sitta här med henne och hitta på en alldeles egen liten saga. Jag är verkligen inte bra på att leka, men älskar kreativa projekt tillsammans med barnen. Lite meditativt sådär att ta fram färger och penslar och bara låta fantasin styra, och så fint med allt annat prat som också kommer på köpet bara genom att man sitter ner en lång stund utan avbrott.

Från regn till solsken. Våren är inte långt borta nu.

Ofärdigt projekt. Ett troll som ser ut som en vildvittra, en gryta som nu har fyllts med giftigheter (pärlor och glitterlim) och en gran som förvandlades till julgran och fick en stjärna i toppen. En skog som kändes både läskig och inbjudande, konstaterade vi.

Vår sjukdag avslutades med att vi hängde säkert 45 minuter på loppisen över gatan. Ska visa mina egna fynd en annan dag. Storebror köpte koppar och fat för egna pengar eftersom planen var att göra ett café och bjuda mig på scones och kaffe. Mysigaste avslutet på vår vecka tillsammans. Imorgon kommer pappan och hämtar dem och jag känner redan saknaden i mitt bröst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s