När jag behöver landa

När jag behöver landa tar jag med mig bok, kaffe och apelsiner och sätter mig på mattan som är en av mina favoritplatser. Den är så otroligt mjuk att jag ofta vill lägga mig raklång på den och sträcka ut hela kroppen. Och det är ofta här vi hamnar med UNO eller Kinacshack på kvällen, och här som barnen slänger ihop lägenhetens alla kuddar och hoppar från sängen, eller leker tigerjakt.

Jag läser Ett litet liv och tycker om den precis så som jag trodde.

” Jag har aldrig känt så många och stora känslor när jag läst en bok tidigare; jag har aldrig heller gråtit så mycket – av både sorg och ilska, men mest av glädje och kärlek. Det är en sådan bok.” – Borås Tidning

Känns ju lite som jag tycker jag. Och ett tips till dig helt klart.

När jag behöver landa försöker jag också omge mig med blommor och laga nyttigare frukostar. Jag behöver stunder (helst dagar) utan planer och lovar mig själv att sakta ner precis allt jag tar mig för. Den där planlösa återhämtningen är livsviktig för mig och min högkänslighet – det har nog aldrig varit tydligare än nu. Jag fungerar verkligen inte annars.

Just nu försöker jag hitta ro i en lätt kaotisk vecka med en närstående på sjukhus, långa dagar på anställningsjobbet, längtan efter mer frilanstid och längtan efter mina älskade barn. Tur att barnen kommer imorgon och att vi har några lediga påskdagar framför oss…

Men veckan har inte bara varit kaos utan också hoppfull med ljusare kvällar, solstrålar mot kinden och förbättrade sjukvärden. Och kärleken. Du har nog redan fattat hur uppfylld jag är av den just nu. Svårt att hålla tyst liksom.

En kväll förberedde jag en overnight oats (1 dl havegryn, drygt 1 dl mandel/havredryck och ett par teskedar chiafrön). På morgonen toppade jag med allt möjligt gott som jag hade hemma: skivad banan, passionsfrukt, hallon och blåbär, jordnötssmör och rostade cashewnötter. Allra sist en skvätt mandelmjölk över alltihop. Gott! Hittade inspiration hos Cashew-kitchen och det finns så mycket hos henne som jag skulle vilja prova.

Innan jag säger godnatt vill jag tacka för era hjärtan och fina kommentarer på mitt inlägg Om kärlek och modet att vara. Speciellt Evas ord stannade kvar länge, länge och jag har klippt in det sista, eftersom det var så fint formulerat. Ord vi alla borde bära med oss.

”När jag märker att en människa har gått ett litet extra varv för att söka förstå oss människor får jag hopp om mänskligheten. Det krävs ibland något lite extra av oss för att förstå varandra. Det är när någon gjort det jobbet som det spritter till i mig av hopp. Det finns ett uttryck som inte gör sig riktigt lika bra på svenska: ”I am another you.” Jag är du. Och du är jag. Vi är alla speglingar av varandra. Vi är alla vågor i ett och samma hav.”

Tack ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s