Allt ljus på Miss Della

I taket lyser stjärnorna och glitter regnar ner i Miss Dellas bruna lockar. Hon dansar i takt till låga toner och hennes oövervinneliga styrka fyller rummet. Tiden stannar och Miss Della sprider magi, idag är det glitter och fjärilar. Här och nu är alla tillsammans och kärleken besegrar allt.

Jag har burit runt på Della och hennes historia senaste dagarna och haft lite svårt att sätta ord på alla känslor som bubblade upp efter förra veckans möten. Jag vill så gärna strö extra blommor och ljus över henne och hennes familj, liksom alla andra familjer som lever under liknande omständigheter. Häromveckan hade jag äran att träffa Ditte Svanfeldt, som är mamma till Della, över en middag och jag blev så berörd av hennes liv och historia. Hon utstrålar så mycket lugn och vishet och om man följer hennes blogg och instagram så förstår man att det finns så mycket erfarenheter inom henne som långt ifrån alla någonsin kommer att uppleva.

Det känns så otroligt fint och självklart att Dittes väg skulle korsas med Annas och Malins som driver Mrs Mighetto. Dessa två oerhört kreativa, varma och härliga personer har tillsammans med Ditte gjort ett viktigt och alldeles magiskt samarbete.

Dittes dotter Della föddes med en cp-skada och beskedet kom redan när hon låg i magen. Della förstår och känner så mycket, men har aldrig kunnat prata eller gå. Della lever på begränsad tid med sin mamma och pappa och begränsad tid med sina syskon. Della är en av tusentals barn som föds med en skada. Hon är symbolen för familjer som lever i ständig oro över sitt sjuka barn, rädslor omöjliga att förstå, men framför allt lever dom med obeskrivlig kärlek till sitt eget mirakel.

Förra fredagen samlade Anna och Malin ett litet fint sällskap på Hotell Pigalle för att dela med sig av historien om Della över en frukost. Och det känns alldeles självklart för mig att vilja berätta historien vidare. För varje såld poster går 25 kronor oavkortat till hjärnfonden och deras arbete med forskning kring sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan. Till skillnad från Mrs Mighettos tidigare kollektioner är Miss Della inte limiterad, just för att det inte ska finnas någon gräns för hur mycket hon kan bidra med till forskningen kring hjärnan.

Idag kramar jag mina barn extra mjukt och länge, så lycklig att ha dem nära igen. Fin helg till dig som läser<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s