Hos Maja-Lisas Bläck

Min frilansdag började med ett besök i Maja-Lisa Bekkens nyöppnade studio. Ni vet Maja-Lisa som tatuerade mig i maj… Hon är så fin och bra denna kvinna och jag blev på väldigt bra humör av att träda in i hennes alldeles egna, lite skeva, kreativa värld, där inget strävar efter att vara perfekt eller rakt utan personligt, organiskt och genuint.

Mellan kaffeklunkarna och pratet smög jag runt med kameran och hon visade mig en gammal målning som hon gjorde på gymnasiet.  Så fin.

Så mycket detaljer att fastna vid överallt. Illustrationer och loppisfynd i en färgskala som gör mig glad.

Vi åt nötter och apelsin och hon visade mig en tatuering som hon skulle sätta på någons ankel samma eftermiddag. Jag blev lite spontan i vårt samtal och bokade en tid jag med för att lägga till en liten detalj på min andra tatuering som jag nog aldrig visat er.

Vi pratade om hur fint det är att kunna uppfylla en dröm. Inte på något vis självklart för vem som helst. Även om valen är enkla och mycket av inredningen är fyndat secondhand så är det kostsamt i både tid och pengar att våga satsa på att bygga upp något alldeles eget. Och det krävs mod…

Här sitter hon och skissar sina motiv och hon berättade att trots att hon bara haft öppet i en månad så har hon en kölista på över hundra bokningar. Så glad för hennes skull, så duktig på just det hon gör.

Två år på folkhögskola inom bild och konsthantverk har hon gått och en kandidat i textilkonst på Steneby HDK. Ingen tatuering är den andra lik, väljer du Maja-Lisa så får du något alldeles eget som hon aldrig gör om på någon annans hud. Om du väljer Maja-Lisa så får du något levande, operfekt och väldigt personligt.

Blir så inspirerad av sånt här. Lite snett och vint, lite galet och samtidigt varmt och ombonat.

Så mycket hon i varje hörn.

Här hittar du henne om du vill veta mer: @majalisabekken och @majalisasblack

 Tack Maja-Lisa för kaffet, pratstunden och inspirationen! Ses snart igen ❤

En reaktion till “Hos Maja-Lisas Bläck

  1. Pingback: Min måndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s